Cíle proruských trolů. Také Biztweet napadají falešné účty

Fenomén ruské propagandy v podobě falešných uživatelských účtů zasahuje také Biztweet. Stránka blokuje stovky kont, jejichž cílem je šířit nebezpečný obsah.

Jev, který zasahuje množství webů hlavně v zemích, na které nejvíce cílí proruská propaganda, začal Biztweet pozorovat poté, co se výrazněji zaměřil na boj proti dezinformacím.

Za pouhé dva poslední měsíce se do seznamu uživatelů přidalo 219 falešných účtů. Chtěli tvořit obsah v blogové sekci. Jak potvrzuje také organizace Čeští elfové, s cílem přes blog, či diskuse šířit nebezpečný obsah.

Nicky a účty jsou generovány nejčastěji automaticky a cílí hlavně na útoky na konkrétní blogy, které považují proruské trolí farmy za nepřátelské, nebo takové, které mají velký vliv.

Postup Českých drah ve společném projektu se Sekyra Group prověřuje policie

Změny slovenského zákona vydělají Duslu Andreje Babiše

Hitler vs. Putin. V čem se přepočítali 5. část

Jev je nejzřejmější v zemích, kde se Rusko pokouší nejvýrazněji ovlivňovat veřejné mínění. Zasahuje velká i malá média bez rozdílu.

Biztweet má účty pod kontrolou a průběžně je poskytuje kompetentním organizacím.

 

Pokud považujete texty projektu Independence za přínosné, staňte se patronem projektu klikem na tento link anebo věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP