Dobrosrdeční vymahači? Kruk přišel se „vzdělávací kampaní“

Naučit lidi, že se řešení dluhu s operátorem nemusí bát. To je hlavní myšlenka kampaně, se kterou přišla vymáhací společnost Kruk

Naučit lidi, že se řešení dluhu s operátorem nemusí bát. To je hlavní myšlenka kampaně, se kterou přišla vymáhací společnost Kruk.

Centrum zaměřeno na vymáhaní pohledávek vypustilo do celostátních televizí reklamu, ve které ukazuje jak situaci s dluhem usnadní komunikace s centrem, které dluh vymáhá.

„Kampaň jsme připravili se zaměřením na naše klienty a obecně zadlužené osoby v České republice a na Slovensku. Hlavním posláním kampaně je poukázat na to, že dluhy je potřeba aktivně řešit a kontaktovat jakýmkoli způsobem věřitele, ať již je jím Kruk, jakákoli jiná společnost nebo například rodina a přátelé, kterým dlužíme. Cílem kampaně je ukázat našim klientům, že se nemusí bát nás kontaktovat, že jim naopak pomůžeme jejich dluhovou situaci vyřešit a umožníme jim rozložení dluhu do splátek v delším období,“ říká pro biztweet PR manažérka společnosti Kruk Markéta Fixová.

Pokud zavoláte na linku vymáhací agentury, domluvíte se na splátkách a vše bude v pořádku, hlásí kampaň. Bohužel není tomu vždy tak. Klienti mají vymáhaní pohledávek v externím centru často jen na určité období. Pokud centrum nezíská od dlužníka žádné peníze, přijde o jakýkoliv zisk a dlužníka po čase převezme jiný vymáhací mechanizmus. Z tohoto důvodu vymáhací centra někdy tlačí na splacení dluhu více než je ve skutečnosti nutno.

Dalším faktem zůstává zvláštní jednání vymáhacích agentur, kdy operují s vymyšlenými daty splatnosti, nebo posílají listy podepsané fiktivními právními zástupci.

Třeba u dobírkových služeb, jak je Reader's Digest Výber, nebo sbírkách encyklopedií International Masters Publishing, je lepší na vymáhaní nereagovat vůbec. Společnosti, které vám do schránky bez optání posílají dárky a účtují si za ně peníze, nemají žádný nárok na vymáhaní smyšlených dluhů. Pokud k vymáhaní dochází, je na místě i kontaktování ombudsmanna, nebo policie.

--

Čtěte také:

Byznys ruského armádního experta v ČR: Firmě před krachem šéfuje syn Zemanova poradce generála Picka

Podnikání ruského armádního experta v Česku. Miliardy ze zakázek, stamilióny dluhů

Regioprojekt Morava je v insolvenci. Věřitelé jí obviňují z podvodu

CNI: Pelta zaplatil politikům letecký výlet na zápas do Amsterdamu

--

Skupina Kruk odmítá, že by uvedeny dobírkové služby měla v klientském portfoliu. „Mezi partnery společnosti KRUK Česká a Slovenská republika patří významné bankovní i nebankovní instituce, mobilní operátoři nebo například poskytovatelé energií,“ říká Markéta Fixová. 

S dluhy tedy jednejte odpovědně. Nebuďte však slepí a nebojte se vymáhacích center.  

 

 

Fotozdroj: youtube.com