V Červeném Kostelci rozšiřují výrobu těsnění. Práci najde 200 lidí

Společnost Saar Gummi Czech plánuje v severočeském Červeném Kostelci postavit novou halu. Nabídne 200 pracovních míst

Společnost Saar Gummi Czech plánuje v severočeském Červeném Kostelci postavit novou halu. Nabídne 200 pracovních míst.

V současné době jsou v areálu firmy v provozu čtyři haly zaměstnávající 850 lidí.

Firma přichází se záměrem výstavby nové výrobní haly na pozemcích, které navazují na západní hranici stávajícího areálu závodu. „Součástí haly je mimo výrobních ploch také sklad surovin, hotových výrobků, expedice, technologické  zázemí, kanceláře, šatny a hygienické zařízení pro zaměstnance,“ uvádí firma v dokumentu, který poskytla k posuzování vlivů na životní prostředí EIA.

U haly PR-4 bude vybudováno parkoviště pro parkování 132 osobních aut. To napovídá výrazný nábor nových zaměstnanců. “Záležitosti ohledně zájmu výstavby nové haly jsou prozatím v jednání a plánování. Nové aktuální informace budou známy na přelomu roku 2017-2018. Bohužel z tohoto důvodu nejsme zatím schopni vám poskytnout bližší informace,“ odpověděla na dotazy biztweet.cz asistentka vedení Saar Gummi Czech Lucie Drahošová.

Dokument pro EIA je ale otevřenější. „Provoz ve společnosti je a bude třísměnný po dobu 5-ti pracovních dnů v týdnu, s možností víkendových směn pro zajištění mimořádných objednávek zákazníků, s nutnými technologickými přestávkami (provoz výrobních linek a lisů bude  250 až 300 dní v roce),“ uvádí projekt firmy. V souvislosti s popisovanou realizací záměru se předpokládá navýšení počtu pracovníků o přibližně 200 osob. 

--

Čtěte také:

V Kozomíně u Prahy chtějí stavět kontroverzní papírnu

Číňané pokračují v skupování Česka. Převezmou 79 procent v pivovaru

Kladenské strojírny Poldi s dalšími problémy. Probíhá insolvenční řízení

--

Předpokládané navýšení výrobní kapacity pryžových profilů je ze stávajících cca 33 000 tun výrobků za rok na hodnotu přibližně 42 000 tun výrobků za rok. V současné době probíhají navazující řízení na záměr instalace 3. linky v míchárně směsí (mimo tento záměr, již posouzeno v roce 2014). Celková výroba v míchárně směsí bude činit cca 35 000 t gumárenských směsí za rok.

Německy – lucemburská firma Saar Gummi Czech vyrábí dynamická těsnění. Dodává je do každého pátého automobilu vyrobeného v Evropě. Jedná se hlavně o těsnění dveří a kapoty, vyráběná z technické pryže technologií vytlačováním.

 

 

Fotozdroj: youtube.com