Bransonův sen se rozbíhá pomalu. Zbohatlícké lety do kosmu netáhnou

Kosmické výlety Richarda Bransona zatím nevzlétly ke hvězdám. Virgin Galactic zaznamenává malý příjem a hodnota akcií klesá.

Společnost Virgin Galactic Holdings Inc. uvedla, že v prvním čtvrtletí 2024 dosáhla příjmů ve výši 2 milionů dolarů, většinou z komerčních letů do vesmíru a členských poplatků od budoucích vesmírných turistů.

Virgin Galactic tak oznámila nižších než očekávaných příjmů. Společnost zabývající se vesmírným cestovním ruchem vykázala ztrátu 102 milionů amerických dolarů, neboli 25 centů na akcii, což bylo nižší než ztráta v prvním čtvrtletí roku 2023 ve výši 159 milionů dolarů neboli 57 centů na akcii.

Analytici oslovení společností FactSet očekávali za čtvrtletí ztrátu 29 centů na akcii. Tržby Virgin Galactic odpovídaly konsenzu FactSet. Společnost Virgin Galactic dosáhla za druhé čtvrtletí příjmů ve výši přibližně 3,5 milionu dolaru, zatímco FactSet očekávála výsledek 3,8 milionu.

Čtěte také:

Můj brand je můj brand: FKA twigs hovořila v americkém Kongresu o AI deepfakes

Woltair získá investici 20,5 milionu eur a expanduje do Německa

Český startup Localazy expanduje na polský trh

Na rozpačité výsledky reagují také investoři. Akcie Virgin Galactic zatím letos ztratily 59 % jejich hodnoty. 

Virgin Galactic vznikla v roce 2004. Věnuje se prodeji a realizaci krátkých suborbitálních letů v rámci vesmírné turistiky. Jejími zakladateli jsou britský magnát, miliardář Richard Branson a konstruktér prvního soukromého raketoplánu SpaceShipOne Burt Rutan.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP