Berkshire Hathaway s výraznou investici v pojišťovnictví

Berkshire Hathaway Warrena Buffetta kupuje 26 milionů akcií společnosti Chubb za zhruba 6,7 miliardy amerických dolarů.

Už v den oznámení transakce akcie Chubb reagovaly na zprávu růstem 8 procent za pár hodin. Mnoho investorů totiž sleduje investiční portfolio Berkshire, Buffetta a napodobňuje jeho chování. Šlo také o dobře marketingově zvládnutou strategii, kdy Berkshire vypouštěl balonky o chystané velké investici, kterou však dlouze utajoval. 

Chubb, je pojišťovací společnost, která působí v 54 zemích. Investice do firmy podtrhuje investiční strategii Berkshire Hathaway. Investiční firma zdvojnásobila kapitál směrován do finančních společnosti jako Ally Financial, American Express a Bank of America, ale zároveň snížila své investice do spotřebitelských produktů.

Čtěte také: 

Spojené státy americké zvažují založení záchranného hypotečního fondu

Bransonův sen se rozbíhá pomalu. Zbohatlícké lety do kosmu netáhnou

Můj brand je můj brand: FKA twigs hovořila v americkém Kongresu o AI deepfakes

Berkshire prozradila, že v prvních třech měsících roku 2024 prodala 10 milionů akcií Applu, i když Apple zůstává největší investicí Berkshire. Berkshire také ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023 prodal 80 milionů akcií společnosti HP, čímž snížil svůj podíl o 78 %.

Úrazová pojišťovna Chubb se sídlem v Curychu deklarovala roční dividendu ve výši 3,64 USD na akcii, neboli 91 centů za čtvrtletí, ve srovnání s předchozí dividendou ve výši 3,44 USD na akcii za rok, neboli 86 centů za čtvrtletí.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP