Pražský Manhattan má stopku. Samospráva blokuje projekt na Pankráci

Megaprojekt na pražském Pankráci je prozatím zmražený. Samospráva nesouhlasí s jeho rozsahem

Administrativně obchodní areál Pankrác zatím zůstává jenom na papíře. Developerská společnost Pankrác jej musí přepracovat po tom, co dostala námitky samosprávních orgánů.

Orgány Hlavního města Praha, sdružení Občanská iniciativa Pankráce, Atelier pro životní prostředí a Pankrácka společnost podaly vůči projektu několik námitek. Požadují redukci záměru, jiné dopravní řešení, více zeleně a novou studii vlivů na životní prostředí. Dokud společnost Pankrác dokumentaci nepřepracuje, projekt zůstane na papíry.

Administrativně obchodní areál počítá s dostavbou budovy Bauhausu, výstavbou nové kancelářské devítipatrové budovy Beryl a výstavbou čtrnáctipatrového kancelářského mrakodrapu na křižovatce ulic Na Strži a Budějovická.

Společnost Pankrác, a.s. vznikla v roce 1994. Od roku 1995, kdy bylo rozhodnuto přeměnit bývalý průmyslový objekt na administrativně-obchodní centrum, byly na opravy a rekonstrukce areálu vynaloženy značné finanční prostředky.

--

Čtěte také:

V Kuřimi chce firma otevřít masozávod. Nabrat plánuje přes sto lidí

České zemědělství odmítá diskriminaci Polska

Babišův jez směřuje do EIA. Rozhoduje o něm velkopodnitakelův zaměstnanec

--

Společnost Pankrác, a.s. disponuje více než 30 000 m² kancelářských ploch, 19 000 m² obchodních ploch, 7 000 m² skladových a ostatních ploch a dalších 4 000 m² skladových ploch je situováno ve skladovém areálu v Krči. V hlavním areálu je po dokončení výstavby projektu B3 Pankrác k dispozici pro nájemce podzemní parkoviště s kapacitou 561 parkovacích míst.

Nově vybudovaná část administrativního komplexu B3 Pankrác nabízí 23 269 m² kancelářských ploch nejvyššího standardu A, 1 692 m² zelených ploch a teras a 561 parkovacích stání ve čtyřech podlažích. Celkem společnost Pankrác, a.s. disponuje více než 30 000 m² kancelářských ploch. Díky výhodnému umístění lokality a nastavené cenové politice je většina areálu trvale obsazena nájemci.

 

 

Fotozdroj: pankraca-s.cz