B. Riley souhlasila s prodejem Great American za téměř 400 milionů dolarů

Akcie B.Riley rostou poté, co firma souhlasila s prodejem Great American do rukou Oaktree. Transakci za 400 milionů dolarů hodnotí investoři pozitivně.

Generální ředitel B. Riley Financial Inc. Bryant Riley oznámil dohodu o prodeji Great American správci aktiv Oaktree Capital. Akcie B.Riley krátce poté vzrostly o 18 procent a pozitivní trajektorii drží nadále. 

B.Riley uvedla, že obdrží asi 203 milionů dolarů v hotovosti, 183 milionů dolarů v preferovaných jednotkách třídy B nové holdingové společnosti pro Great American a asi 47 % nového kapitálu třídy A.

Transakce byla schválena představenstvem obou společností a očekává se, že bude uzavřena ve čtvrtém čtvrtletí 2024.

Bryant Riley, předseda představenstva a spoluředitel společnosti B. Riley, uvedl, že rozsah a odborné znalosti společnosti Oaktree v oblasti alternativních investic a role poskytovatele kapitálu by byly dobrou kombinací s Great American Group a její pozicí poskytovatele nakládání s aktivy, finančního poradenství a realitních poradenských služeb.

Great American provádí oceňování a likvidační služby pro společnosti v nouzi a od roku 2014 je součástí B. Riley.

Čtěte také: 

Kdo sází na technologie? Generace Z a senioři

OpenAI má hodnotu více než 87 % indexu S&P 500

Rio Tinto kupuje Arcadium Lithium za 6,7 miliardy dolarů

Akcie B. Riley klesly v roce 2024 o 79 % a propadly se v srpnu 2024 poté, co banka oznámila, že pozastavuje dividendu částečně kvůli dopadu půjčky, kterou poskytla, aby pomohla bývalému generálnímu řediteli Franchise Group Inc., Brianu Kahnovi, získat tuto společnost v loňském roce.

Banka také uvedla, že byla v červenci 2024 předvolána SEC v rámci vyšetřování Kahna ze strany regulátora.

Zprávy o vyšetřování Kahna ze strany SEC a jeho údajném pochybení v hedgeovém fondu Prophecy Asset Management „pomohly k vytváření dalších problémů pro tuto investici, a to navzdory skutečnosti, že tato obvinění nesouvisejí s [Franchise Group] nebo B. Riley,“ uvedla samotná banka.

Mezi maloobchodní značky Franchise Group patří Vitamin Shoppe, Pet Supplies Plus a nábytkářská společnost American Freight. Začátkem tohoto roku prodala Sylvan Learning společnosti Unleashed Brands. Společnosti Conn’s prodala také nábytkářskou firmu Badcock. V červenci 2024 společnost Conn’s vyhlásila bankrot.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Máte zájem o informační zpravodajský servis z investičního prostředí, nebo analýzu trhu na klíč podle Vašich požadavků? Napište na kontakt@businesspr.eu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP