Tržby skupiny Beggars vzrostly v roce 2023 nad 100 milionů liber

Britská nahrávací společnost Beggars, která je domovem XL Recordings, Young, 4AD a Rough Trade díky komerčně úspěšným nahrávkám zaznamenala dobré hospodářské výsledky.

Beggars Group vykázala v roce 2023 roční tržby ve výši 103,18 milionu liber, což je možné označit za rekordní výsledek. Jde také o skok o 13,3 procenta z 91,08 milionu liber v roce 2022 a výrazně nad 79,98 milionu liber z roku 2021. Britská firma, kterou vlastní zakladatel Martin Mills, zveřejnila své finanční výkazy a poznamenala, že výnosy zahrnují všechny společné podniky.

Beggars drží 50procentní podíl mimo jiné ve společnostech XL Recordings, Remote Control, Matador Records a Rough Trade. Londýnská společnost také plně ovládá 4AD a její vlastní vydavatelskou společnost.

Několik úspěšných release-ů přispělo k růstu v roce 2023, uvedla Beggars ve své finanční zprávě. Mezi nimi byl singl Peggy Gou „(It Goes Like) Nananana“ na XL, In Times New Roman od Queens of the Stone Age na Matador a Romy - Mid Air na Young.

Čtěte také: 

Akcie Emergent BioSolutions raketově rostou. FDA schválila její vakcínu proti opičím neštovicím

Fond KGAL investuje do solárního projektu na Mostecku

Babiš s Janovem expandují ve Slovinsku. Hartenberg plně ovládl Adria Tehnika

Navzdory vysokým výnosům klesl provozní zisk společnosti v roce 2023 na 7,06 milionu liber ze 7,97 milionu liber v roce 2022 a 10,02 milionu liber v roce 2021. Bylo to z velké části způsobeno vyššími distribučními náklady a administrativními náklady. "Inflace měla dopad na náklady a režijní náklady dodavatelského řetězce tedy nevyhnutelně i na marže na vydání," uvedla Beggars.

 

Beatshare.cz