Akcie společnosti Koss raketově rostou. Pohání je meme burza

Akcie Koss Corp. vzrostly za jeden den o 143,8 %. Pomohlo jim nakupování malých investorů šířené na sociálních sítích, přezdívané meme stock.

Akcie Koss tak zaznamenaly svůj největší denní procentní zisk od 27. ledna 2021, kdy vzrostly o 480 %. 

Objem obchodů akcií firmy vzrostl na 67,37 milionu, což je výrazně nad svým 65 denním průměrným objemem obchodů, který činil něco málo přes 854000. 

Za celým povykem kolem Kossu stojí zase Keith Gill alias Roaring Kitty, který na sociální síti X komentoval kondici firmy.

Dříve zveřejnil meme obrázek psa, což vyvolalo spekulace, že by se mohlo jednat o odkaz na online prodejce produktů pro domácí mazlíčky Chewy, což také prospělo její akciím.

I když velcí obchodníci nemluví o žádných konkrétních akciích meme, Dan Raju, generální ředitel cloudového poskytovatele finančních služeb Tradier, řekl, že během pandemie a po ní sleduje trendy na trhu kolem nich. „Nová příchuť meme akcií,“ řekl MarketWatch, se liší od těch, které se objevily během původního šílenství meme burzy v roce 2021, které vyhnalo akcie GameStop a AMC Entertainment Holdings Inc. k nebesům.. Nová vlna memových akcií má silnější základy než v roce 2020,“ tvrdí Raju. 

Čtěte také:

Společnost Gilead s významnými výsledky. Její preventivní léčba HIV boduje

Futures zemního plynu na cestě k více než 50% čtvrtletnímu zisku

Švédská EQT kupuje irskou Keywords Studios za 2,8 miliardy dolarů

Meme obchodování většinou pomáhá firmám v problémech. "Pro tyto společnosti někdy není dobré, aby byly spojovány s akciemi meme," dodal. "Nadměrná volatilita založená na toku nepodstatných zpráv obvykle děsí institucionální investory."

Ve svých výsledcích za čtvrté čtvrtletí na začátku tohoto roku Chewy vykázala zisk. Maloobchodník ve svých květnových výsledcích za první čtvrtletí opět překonal horní a spodní odhady analytiků, takže akcie prudce stoupaly.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP