Futures zemního plynu na cestě k více než 50% čtvrtletnímu zisku

Futures na plyn připisují zisky. Očekávána hurikánová sezóna žene ceny zemního plynu ve Spojených státech amerických nahoru.

Futures na zemní plyn se za čtvrtletí obchodovaly s plusem více než 50 %. Růstu pomáhá očekávána aktivní hurikánová sezona v Atlantiku. Ta by mohla přerušit dodávky zemního plynu v USA.

V Americe je produkce „dostatečná“ a je zde „spousta plynu ve skladech“, ale existují také předpovědi aktivnější atlantické hurikánové sezóny, řekla Beth Sewell, prezidentka a generální ředitelka Quantum Gas & Power Service. Investice aktivizovala také první silná tropická bouře v Houstonu. Tropická bouře Alberto zas zasáhla Mexiko.

Ceny založené na nejaktivnějších kontraktech byly ve druhém čtvrtletí o 51,7 % vyšší, na cestě k vykázání nejlepšího čtvrtletního výkonu od čtvrtletí, které skončilo v březnu 2022.

Čtěte také:

Společnost Gilead s významnými výsledky. Její preventivní léčba HIV boduje

TikTok spouští novou platformu pro hudební akvizice a partnerství

Naděje Mercku na převratný lék v léčbě rakoviny pominuly. Akcie poklesly

Koncem května 2024 prognostici Národního úřadu pro oceán a atmosféru předpovídali letos nadnormální aktivitu hurikánů v Atlantiku. Období hurikánů trvá od 1. června do 30. listopadu. Úřad předpověděl 85% pravděpodobnost nadnormálního období s rozsahem 17 až 25 bouří, přičemž 8 až 13 z nich se pravděpodobně stanou hurikány.

Mezitím má velká část USA nadprůměrné teploty pro toto roční období, což podporuje poptávku po chlazení a výrobu energie.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

 

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP