Reddit po dohodě s Google na vzestupně trajektorii

Společnost Reddit po oznámení dohody s Google zaznamenává nával zájmu investorů.

Reddit a OpenAI oznámily v polovině května 2024 partnerství. Platforma sociálních médií přináší svůj obsah do služby ChatGPT OpenAI a OpenAI také získává přístup k datovému API Reddit. V rámci dohody nabídne Reddit svým uživatelům a moderátorům také nové funkce založené na umělé inteligenci. OpenAI se navíc stane reklamním partnerem Redditu - umělá inteligence bude promovat obsahy Reddit.

Podle analytika Deutsche Bank pro akciový výzkum Benjamina Blacka toto partnerství naznačuje „širokou poptávku“ po datech Redditu. „Přestože podmínky nebyly zveřejněny, za zmínku stojí schopnost Redditu budovat funkce založené na umělé inteligenci na platformě modelů umělé inteligence OpenAI a OpenAI se má stát reklamním partnerem Reddit,“ napsal Black v poznámkách.

Podle analytika je pravděpodobné, že obchod vznikl po finanční stránce se slevou. Podstatnější je stránka partnerství a možných budoucích zisků obou stran, než okamžité peněžité vyrovnání. Dohoda se může týkat podle odhadu investice zhruba 60 milionů dolarů ročně.

Čtěte také:

Berkshire Hathaway s výraznou investici v pojišťovnictví

Spojené státy americké zvažují založení záchranného hypotečního fondu

Bransonův sen se rozbíhá pomalu. Zbohatlícké lety do kosmu netáhnou

Podle informací Deutsche Bank nepůjde o jedinou podobnou dohodu. Podle analytika, který pracuje pro společnost, která sama profituje z podobného růstu obchodovaného artiklu je možné očekávat další partnerství Redditu i Googlu. V prvním případě půjde o dohody o poskytnutí obsahu, ve druhém případě o dohody v nabízení aplikace AI do existujících obsahových platforem. 

Reddit podle Blacka dosahuje pokroky také v podepisování nových dohod se společnostmi zabývajícími se analýzou sociálních dat a finančními společnostmi. Deutsche Bank proto zvýšila svůj cenový cíl Reddit na 65 USD z dřívějších 62 USD a má pro akcie nákupní rating.

Den po oznámení partnerství s Google akcie Reddit vzrostly o 10 procent. Od první IPO Redditu hodnota akcií firmy vzrostla o 23 procent.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP