ClearMotion s lukrativní zakázkou. Bude dodávat pro NIO

Společnost ClearMotion spustila spolupráci, která je příslibem pro mohutné budoucí zisky. Dodá řešení odpružení pro elektromobily NIO.

Společnost ClearMotion, která vyrábí software pro snímání vozovky pro zlepšení odpružení ve vozidlech, se pochlubila zakázkou pro globálního lídra ve výrobě elektromobilů NIO. 

Výrobní zakázka je zatím na tři miliony kusů patentované technologie odpružení. V případě úspěchu se však ze spolupráce může rozvinout dlouhodobé partnerství, které by pro ClearMotion znamenalo mohutné zisky. 

Společnost ClearMotion byla založena v USA, má však pobočky také ve Velké Británii a v Číně. Vlajkovou lodí firmy je software, který funguje tak, že přizpůsobuje vozidlo povrchu vozovky a účinně vozidlo chrání před nežádoucími pohyby.

Objednávka od společnosti NIO je první oficiální výrobní objednávkou společnosti ClearMotion a bude první, která bude uvedena na trh. Dosud ClearMotion patentovala spíše teoreticky potvrzené patenty bez uvedení do výrobní praxe. 

Čtěte také:

Gigantická fuze na obzoru. Synopsys a Ansys jednají o sloučení

Eni sází na obnovitelné zdroje. Investuje do Plenitude

Čína reguluje technologické firmy v oblasti herního průmyslu

V roce 2023 společnost ClearMotion získala od investorů 35 milionů amerických dolarů a zapsala více než 500 patentů ve svém technologickém portfoliu.

NIO je lídrem na trhu elektrických vozidel. Společnost byla založena v roce 2014 v Číně. Firmu pohání nejen mohutná výroba, ale také neustálé investování do vývoje zejména v oblasti digitálních řešení v elektromobilu a bateriích.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP