Gigantická fuze na obzoru. Synopsys a Ansys jednají o sloučení

Velké softwarové společnosti Synopsys a Ansys jednají o spojení. Vytvořily by nového giganta.

Burza reagovala prudkým růstem akcií společností zapojených do eventuální fúze Synopsys a Ansys. Zatím jde sice o sondování reakce Federální obchodní komise, ale firmy vypustily zprávu o jednáních.

Ansys jejíž tržní hodnota je téměř 26,3 miliardy amerických dolarů, vyrábí software, který pomáhá předpovídat, jak budou produkty v letectví, zdravotnictví a automobilových aplikacích fungovat v reálném světě. Firma v roce 2022 vykázala tržby ve výši 2,1 miliardy dolarů.

Čtěte také: 

Honda s dalším problémem. Stahuje více než 300 tisíc vozů Accord a HR-V

Mimořádný rok “velkolepé sedmičky”. Nadšení přetrvává, vznikají však rizika

Eni sází na obnovitelné zdroje. Investuje do Plenitude

Synopsys s tržní hodnotou 85,1 miliardy dolarů, vyrábí software, který inženýři používají k navrhování a testování křemíkových čipů používaných v chytrých telefonech, samořídících autech a dalších formách umělé inteligence. Akcie firmy letos vzrostly o 65 procent (ke konci roku 2023), protože investoři nastoupili trend rozmachu umělé inteligence.

Mezi zákazníky Synopsys patří Nvidia, Intel, či Advanced Micro Devices. Pokud by došlo k fúzi společností, šlo by o velký test regulačních orgánů, které se snaží krotit potenciální bublinu vznikající na trzích kolem technologických společností. 

 

Zdroje:

Marketwatch

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP