Honda s dalším problémem. Stahuje více než 300 tisíc vozů Accord a HR-V

Automobilka Hodna kvůli problémům s bezpečnostními pásy stahuje statisíce vozů do opraváren.

Vybraná vozidla Accord a HR-V 2023-2024 kvůli chybějícímu dílu v předpínačích předních bezpečnostních pásů musí jít do servisu. 

Podle oznámení zveřejněných společností Honda a National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) můžou předpínačem – které při nárazu utahují bezpečnostní pásy – chybět nýty, které zajišťují rychlospojku a drátěné desky. To znamená, že cestující nemusí být při nehodě řádně připoutáni, uvedly regulační orgány.

Automobilka připsala problém chybě, ke které došlo během montáže. Potenciálně je ovlivněno více než 300 tisíc vozů. 

Podle dokumentů zveřejněných NHTSA obdržela Honda k 16. listopadu sedm záručních reklamací, ale žádné zprávy o zraněních nebo úmrtích souvisejících s vadnými předpínači.

Čtěte také:

Mimořádný rok “velkolepé sedmičky”. Nadšení přetrvává, vznikají však rizika

Pro Tools prochází do rukou nového majitele

Spotřebitelům, kterých se toto stažení týká, prodejci zkontrolují všechna auta a případně bezplatně vymění sestavu předpínače bezpečnostních pásů. Nárok na náhradu mohou mít i ti, kteří již tyto opravy zaplatili na vlastní náklady.

Náhradní díly by měly být k dispozici do konce listopadu 2023. U Hondy jde o další reputační problém. Od roku 2018 oznamovala problémy u více modelů - s airbagy, či motorem. Hospodářsky automobilku výrazně zasáhla covidová pandemie a nedostatek materiálu. 

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP