Pro Tools prochází do rukou nového majitele

Výrobce Pro Tools - Avid přebírá nová investiční společnost.

Společnost Avid Technology, výrobce softwaru pro digitální audio workstation Pro Tools, získala soukromá investiční společnost za 1,4 miliardy amerických dolarů.

Pokud dohodu schválí akcionáři koncem tohoto roku – což je považováno za formalitu – Avid se vrátí na soukromou společnost zcela vlastněnou společností STG Partners, která sídlí v Menlo Park v Kalifornii.

V posledních letech, zejména od přijetí modelu předplatného v roce 2022, ztratily Pro Tools popularitu u menších studií a nezávislých hudebníků. Produkty Avid pro úpravu zvuku a videa však zůstávají standardem pro zábavní průmysl. Webová stránka Avid uvádí, že každá nahrávka nominovaná na nahrávku roku na udílení cen Grammy 2022 byla vytvořena s pomocí Pro Tools, zatímco každý film nominovaný za nejlepší střih nebo nejlepší film na udílení cen Akademie 2022 byl sestříhán pomocí aplikace Avid Media Composer.

Navzdory tomu společnost v posledních měsících vykazovala známky problémů. Reakce na akvizici byly smíšené, někteří uživatelé sdíleli obavy, že STG se bude snažit snížit náklady a podpořit spotřebitele. Jiní uživatelé Pro Tools tvrdili, že by to mohlo znamenat, že se Avid znovu zaměří na menší uživatele, aby využil rostoucí popularitu podcasterů a nezávislých tvůrců.

 

Beatshare.cz