Eni sází na obnovitelné zdroje. Investuje do Plenitude

Eni podepisuje dohodu s partnery v oblasti energetické infrastruktury o investicích do Plenitude.

Poskytovatel investičních služeb Energy Infrastructure Partners bude investovat do své nízkouhlíkové součásti Plenitude a stane se menšinovým akcionářem.

Získá 9-procentní podíl ve společnosti Plenitude prostřednictvím navýšení kapitálu až o 700 milionů eur (766 milionů USD) do začátku roku 2024.

Transakce znamená navýšení hodnoty vlastního kapitálu pro Plenitude až do výše přibližně 8 miliard eur. Dohoda také posílí rozvahu dceřiné společnosti, sníží firemní dluh a podpoří strategický plán firmy.

Čtěte také: 

Honda s dalším problémem. Stahuje více než 300 tisíc vozů Accord a HR-V

Mimořádný rok “velkolepé sedmičky”. Nadšení přetrvává, vznikají však rizika

Prázdné láhve. Prasklo Ponziho schéma za více než sto milionů dolarů

Tato dohoda podpoří růst společnosti ve výrobě energie z obnovitelných zdrojů, na trhu prodeje energetických řešení efektivity pro maloobchodní a firemní zákazníky a v zavádění dobíjecí infrastruktury pro elektrickou mobilitu v Itálii a Evropě.

Dohoda má také zlepšit kapitálovou strukturu Eni, snížit její konsolidovanou čistou finanční páku a optimalizovat její kapitálovou základnu.

 

Zdroje:

Marketwatch

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP