Biztweet Exclusive: Ani doba koronavirová neznamená konec

Nečinné fabriky, zavřené restaurace a obchody, ale také lidská panika ukázaly na to, jaký je blahobyt vrtkavý. Ani krize však neznamená konec.

Život nad poměry, zbytečné výdaje a nicnedělání vystřídala panika, frustrace, propouštění a negativita. Známý krizový scénář se opakuje, i když s malým zpožděním oproti tomu, co se očekávalo. Zase jednou ukázal lidskou nepoučitelnost a na kolena položil hlavně ty, kteří si hodnotu zdraví a peněz neuvědomovali a očekávali nečinný nepřerušovaný růst.

I doba koronavirová však skončí a na rozdíl od krizí finančních dává naději, že odejde tak jako přišla - ze dne na den.

Na období až se kola ekonomiky roztočí znovu třeba být připraven. Celoevropské čísla ukázala, že Unie a eurozóna zůstaly přes množství negativních politicky-populistických vlivů v relativně dobré kondici. I proto si nyní vlády dovolí opravdu bezprecedentně štědré podpory všem vrstvám obyvatelstva.

I nyní se však najdou tací, kteří situaci zneužívají k tomu, aby krizí vysvětlili špatnou situaci, v níž se ocitli vlastní nehospodárnosti v dobrých časech. Na jejich hru nelze přistát, jinak by se roztočila známá nekončící dluhová spirála, která by zasáhla hlavně ty nejslabší bez provinění.

Biztweet Exclusive: Ideologie a populismus namísto reforem

Biztweet Exclusive: Méně je někdy více

Hodně hodnot se dá vyrobit také z domu, od počítače. Koho se to týká nesmí zahálet, ale pokračovat dál a táhnout zastaveny otěže hospodářského cyklu o to víc.

Biztweet Exclusive i v tomto mimořádném měsíci přinesl sérii zpráv, analýz a rad o tom, jak pečovat o dobrou kondici firmy a férovost podnikatelského prostředí.

Čtvrté číslo roku 2020 víte objednat na tomto linku. Před nákupem se stačí rychle registrovat použitím emailové adresy.