Biztweet Exclusive: Prosinec plný velkých zpráv

Konec roku ve znamení velkého byznysu a vládních strategií.

Ani poslední měsíc v roce 2019 nepřinesl nudu či absenci velkých plánů.

Slováci připravují dražbu frekvencí pro 5G internetovou síť. Ta má podle plánů Evropské unie pomáhat snižování regionálních rozdílů a rozproudit investice ve vysoce-technologických odvětvích. Očekávaný výtěžek přesahující 100 milionů eur bude příjemným zdrojem i pro státní rozpočet.

Národní bezpečnostní úřad také čeká na doporučení Bruselu jak se postavit k pozici čínských firem v infrastrukturních tendrech. Vlastní audit nikam nevedl a ani roční práce nepřinesla jasné výsledky.

V Česku nadále pokračuje podle mnohých kritiků pozdní strategie boje proti lesní kalamitě. Ta je nejen enviromentálního katastrofou, ale také ranou pro dřevařské firmy. Vysoký objem dřeva na trhu tlačí jeho cenu na úroveň, která soukromníky sráží na kolena. Stát jim proto přislíbil nemalou finanční pomoc.

Biztweet Exclusive: Nová legislativa a příprava na horší časy

Biztweet Exclusive: Slon v porcelánu a ovládnutí justice

Biztweet Exclusive: Spory i nové projekty

Státem však stále hýbou nejvíce kauzy premiéra Andreje Babiše. Z jeho stínu vystoupil podnikatel na útěku František Savov, který se po letech přiznal k dlouho utajenému majetku.

Hledáte dobré čtení o kauzách, které hýbou děním, propojeních politiků a oligarchů, či pohled za oponu byznysu? Biztweet Exclusive to všechno obsahuje.

Koupí magazínu také podpoříte novinářské tvorbu nezávislého projektu, který se věnuje investigativní žurnalistice a chybějícím ekonomickým analýzám v ní.

První číslo roku 2020 najdete na tomto linku, nebo v našem eshopu. Před nákupem stačí podstoupit rychlou registraci, kde nám postačuje váš email.