Švédsky výrobce vzduchotechniky Systemair kupuje českou 2VV

Společnost Systemair AB oznámila převzetí českého výrobce klimatizace 2VV.

Švédská Systemair Aktiebolag je od září novým majitelem pardubické 2VV. Česká firma vyrábející klimatizace dosáhla loni tržeb 18 milionů eur, tedy asi 486 milionů korun.

"Vidíme velké příležitosti v přítomnosti společnosti Systemair na nové oblasti trhu. Tato akvizice nám dává silnou pozici v regionu a příležitosti pro výrobky a výrobní synergie v Evropě," říká prezident a generální ředitel Systemairu Roland Kasper.

 Systemair

Společnost Systemair AB oznámila převzetí českého výrobce klimatizace 2VV.

 

Systemair, jako firma obchodována na burze, nesměl podle švédského zákona o cenných papírech prozradit hodnotu transakce.

Společnost působí v 49 zemích v Evropě, Severní a Jižní Americe, na Středním východě, v Asii a Africe. Aktuálně se zaměřuje zejména na rostoucí rozvíjející se trhy. I proto je pro ní region Střední Evropy důležitý.

Čtěte také: 

Developer CTP s další investicí. Hromadně vyměňuje osvětlení

Automotive výrobce Faurecia rozšíří výrobu u Plzně. Nabere 480 lidí

Dodavatel TGV postaví výrobnu dílů v Plzni. Bude v ní pracovat 445 lidí

--

Skupina vyrábí vzduchotechniku značek Systemair, Frico, VEAB, Fantech a MENERGA. Akcie Systemair byly kotovány v OMX Nordic Exchange ve Stockholmu v říjnu 2007.

Firma 2VV je výrobce vzduchových clon, větracích jednotek a široké škály vzduchotechnických výrobků. Společnost byla založena v roce 1995 a její výrobní program se postupně rozrůstá, stejně jako její finanční zázemí. Zákazníci firmy pocházejí z České republiky, Finska, Itálie, Francie či Německa.

 

 

Biz