Dodavatel TGV postaví výrobnu dílů v Plzni. Bude v ní pracovat 445 lidí

V Plzni může vyrůst nová hala pro výrobu železničních komponentů. Společnost Faiveley Transport získala povolení pro stavbu a nábor 445 zaměstnanců.

V Plzni může vyrůst nová hala pro výrobu železničních komponentů. Společnost Faiveley Transport získala povolení pro stavbu a nábor 445 zaměstnanců.

Záměr investora, který dostal povolení EIA je umístěn v hale již zrealizovaného VGP parku v lokalitě Plzeň Bručná. Jde o součást průmyslového parku, který vybudoval developer VGP. Faiveley Transport má halu pronajatou a hodlá v ní vyrábět díly pro železniční techniku.

„Společnost hodlá rozšířit některá pracoviště či v rámci rozšíření sortimentu výroby zavést další technologické postupy. Část technologických zařízení bude přestěhována ze stávající provozovny  společnosti z Blovic, z části se jedná o transfer stávající výroby z mateřského závodu ve Francii,“ uvádí v projektové dokumentaci investor.

Faiveley Transport

V Plzni může vyrůst nová hala pro výrobu železničních komponentů. Společnost Faiveley Transport získala povolení pro stavbu a nábor 445 zaměstnanců.

 

Záměr chce realizovat od loňska, teprve teď však obdržel všechna potřebná povolení. Prezentovaný záměr bude kapacitně naplňován postupně s cílovým stavem ke konci roku 2018. Z Blovic chce přestěhovat část výroby kvůli tamním kapacitním limitům. Ve třísměnným provozu bude pro společnost pracovat celkem 445 lidí.

Čtěte také: 

V Praze Bubeneči vzniknou byty i pracovní místa. Revitalizace papíren dostala zelenou

Kovolis zaměstná v průmyslové zóně 500 lidí. Původní plán rozšířil

Výroba desek zaměstná v Chebu desítky lidí. Investor staví halu

--

Faiveley Transport dodává komponenty pro TGV, či v Česku známá pendolina. Faiveley Transport zaměstnává ve čtyřiadvaceti zemích 5500 lidí. Firmu v roce 1919 založil francouzský průmyslník Louis Faiveley. Jeho rodina stále patří mezi hlavní akcionáře skupiny.

Skupina VGP projektuje, staví a pronajímá logistické areály a průmyslové parky, působí ve středoevropském regionu. Expandovala také do Španělska, kde založila kancelář v Barceloně.

 

 

Biztweet