Kovolis zaměstná v průmyslové zóně 500 lidí. Původní plán rozšířil

Společnost Kovolis chce rozšířit kovovýrobu v Třemošnicích na Chrudimsku. Nové kapacity budou vyžadovat až 500 nových zaměstnanců.

Společnost Kovolis chce rozšířit kovovýrobu v Třemošnicích na Chrudimsku. Nové kapacity budou vyžadovat až 500 nových zaměstnanců.

Nový provoz Kovolis Hedvikov v průmyslové zóně Třemošnice vychází z ověřovací studie, která vychází ze studie proveditelnosti a studie zastavovací. Jinými slovy, investor přepracoval loňský připravovaný projekt. Důvodem je požadavek na větší plochu zástavby, kvůli které musí firma počítat s rozsáhlejšími pozemky.

Kovolis Hedvikov

Společnost Kovolis chce rozšířit kovovýrobu v Třemošnicích na Chrudimsku. Nové kapacity budou vyžadovat až 500 nových zaměstnanců

 

Pro zájemce o práci jde o dobrou zprávu. Firma totiž na rozdíl od předešlého plánu hodlá nabrat ne sto ale 500 pracovníků ve čtyřech směnách. To alespoň uvádí součet předpokladů na jednotlivých pracovištích. Firma už teď zaměstnává 1100 kmenových a 150 agenturních pracovníků.

Čtěte také: 

Výroba desek zaměstná v Chebu desítky lidí. Investor staví halu

Mondi nabídne sto pracovních pozic. Dostala povolení

--

V rámci projektu budou v novém závodě instalovány 2 tavící pece. Firma chce v továrně produkovat 10 tisíc tun hliníkových odlitků ročně.

Kovolis vyrábí hliníkové díly pro osobní automobily či kamiony. Podle poslední zveřejněné účetní závěrky má firma obrat více než dvě miliardy korun.

 

 

Biztweet