Mondi nabídne sto pracovních pozic. Dostala povolení

Papírenská skupina Mondi dostala povolení pro rozšíření výroby ve Štětí. Nová pila zaměstná sto lidí. Projekt se zrealizuje do konce příštího roku

Papírenská skupina Mondi dostala povolení pro rozšíření výroby ve Štětí. Nová pila zaměstná sto lidí. Projekt se zrealizuje do konce příštího roku.  

„Dokumentace vyhodnocuje záměr na základě veškerých dílčích i celkových výsledků hodnocení jako proveditelný, za podmínky dodržení všech opatření k prevenci, vyloučení a snížení negativních dopadů,“ uvádí v posudku držitel autorizace k posuzování vlivů na životní prostředí stavby na životní prostředí a veřejné zdraví Pavel Cetl.  

Papírenská skupina Mondi dostala povolení pro rozšíření výroby ve Štětí

Povolení znamená zelenou pro plán Mondi zdvojnásobit výrobu ve Štětí. V současnosti vyrobí Mondi necelých půl milionu tun papíru ročně. Plánovaný objem počítá s nárůstem na produkci přes milion tun ročně. Prvním krokem má být stavba nové pili, která bude dřevo zpracovávat na surovinu pro výrobu papíru.

Čtěte také:

Armex Oil chce stavět nový areál. Práci nabídne tisícům lidí

Dceřinka Deutsche Börse míří do Prahy. V Česku bude prestižní index

---

Pokud investor Mondi Štětí, za kterým stojí Mondi Packaging Paper B.V. registrována v Nizozemsku s rakouskými majiteli, splní podmínky omezení hlučnosti, prašnosti a znečištění ovzduší, práci v novém provozu najde až sto lidí. Deset z toho v administrativě.

Nová pila má podle Mondi pohltit zhruba 1,95 miliardy korun. Agentura CzechInvest udělila investorovi pobídku ve formě slevy na dani, a to až 30 procent uznatelných nákladů, maximálně 498 milionů korun.

 

 

Redakce