Novem Car Interior Design v Touškově rozšiřuje výrobu

Dodavatel automobilových dílů Novem Car Interior rozšiřuje povrchovou úpravu dílu. Během dvou let se chce dostat na dvacetinásobek

Dodavatel automobilových dílů Novem Car Interior rozšiřuje povrchovou úpravu dílu. Během dvou let se chce dostat na dvacetinásobek

Firma chce rozšířit povrchovou úpravu dílů natolik, aby postupně pokryla celkovou potřebu výrobního závodu v Touškově.

„S povrchovou úpravou dílů bylo zkušebně započato v roce 2014, kdy byly instalovány první dvě stříkací kabiny. Jejich počet se v současné době rozšířil na 4 kusy. Nyní končí období, kdy byla kompletně proškolována obsluha stříkacích kabin a je připravován jejich plný provoz s tím, že počet stříkacích kabin bude dále růst,“ uvádí Novem Car Interior Design v projektové dokumentaci, podstoupené posuzování vlivu na životní prostředí.

Na konci roku by kapacita úpravy dílů měla dosáhnout 10 000 m2 /rok. Je to ovšem jenom začátek. Záměr počítá s prudkým navýšením výroby od počátku roku 2016, a to v návaznosti na náběh nových výrobních zakázek, které již budou v plném rozsahu realizovány ve výrobním závodě v Touškově.

Kolik nových zaměstnanců rozšíření výroby vyžaduje záměr neuvádí. Přesný počet se bude odvíjet dle množství zakázek. O tempu expanze firmy ovšem hodně mluví plán kapacity úpravy dílů pro příští rok.  

--

Čtěte také: 

Babiš vymáhá peníze od Rady. Rada podal trestní oznámení

Kellner zaměstnal ve výzkumu desítky Číňanů

Metrostav dostal další miliardovou zakázku v Polsku

KPB Družstvo čeká z CTY zisky. Počítá s rozprodejem impéria

Místo Želatovských kasáren bude v Přerově obchodní galerie

--

„Kapacita 200 000 m2 /rok je počítána jako hraniční kapacita provozu Povrchová úprava v závislosti na počtu stříkacích kabin a ploše, která je pro tento provoz vyhrazena a stavebně upravena. Tento postup je časově rozvržen v návaznosti na další instalaci technologie, hlavně pak koncové technologie na snížení emisí organických rozpouštědel, u které je počítáno s dokončením do 30. 4. 2016. Její zprovoznění umožní instalaci dalších stříkacích kabin a nárůst výroby,“ uvádí dokument Novem Car Interior Design.

Všechny zapojené orgány ministerstva životního prostředí i město Touškov s rozšířením souhlasí. Realizaci rozšíření tak už zřejmě nic nestojí v cestě. 

 

 

 

Fotozdroj: interior2012.com