News Corp položila na stůl 8,1 miliardy dolarů za Rightmove

REA Group ze struktur News Corp předložila nabídku na koupi svého britského rivala Rightmove v hodnotě 8,1 miliardy dolarů.

REA Group, australská stránka s nabídkami nemovitostí kontrolovaná společností News Corp patřící do imperia Ruperta Murdocha předložila nabídku na získání svého britského rivala Rightmove.

Obchodní společnost zabývající se obchodováním s nemovitostmi uvedla, že předložila už třetí nabídku na akvizici Rightmove, na základě které by zaplatila 770 pencí za akcii.

Pokud by byla přijata, nová nabídka REA Group by znamenala získání Rightmove prostřednictvím transakce v hotovosti a akcií v hodnotě 6,1 miliardy liber při 43% prémii oproti průměrné ceně akcií britské firmy za předchozích 12 měsíců a 39% prémii oproti závěrečné ceně akcií Rightmove z 30. srpna 2024.Rightmove uvedla, že novou nabídku zváží „v pravý čas“.„Rightmove je výjimečná společnost s velmi jasnou strategií, konzistentními výsledky a silným manažerským týmem. Představenstvo věří v krátkodobé i dlouhodobé vyhlídky společnosti a vidí dlouhou trajektorii pro pokračující vytváření hodnoty pro akcionáře,“ uvedl v prohlášení předseda pŕedstavenstva Rightmove Andrew Fisher.

Čtěte také:

Hoth Therapeutics zaznamenala růst poté, co ukázala dobré výsledky předklinických studií k léku na Alzheimera

Akcie Berkshire v poklesu, který nezazamenaly 15 let. Legenda rekonstruuje portfolio

Terns Pharmaceuticals boduje s lékem na hubnutí a akcie rostou

Akcie Rightmove od začátku roku vzrostly na burze o více než 20 procent. Akcie REA v roce 2024 zatím získaly plus 7 %.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Máte zájem o informační zpravodajský servis z investičního prostředí, nebo analýzu trhu na klíč podle Vašich požadavků? Napište na kontakt@businesspr.eu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP