Český výrobce krmiv Vafo Group ovládl rakousko PetCo

Česká Vafo Group pokračuje v expanzi a nakupování nových výrobních kapacit i produktů. Nově získala většinový podíl v rakouské společnosti PetCo.

Do svého portfolia díky akvizici rakouské konkurence přidala Vafo řadu značek krmiva pro domácí zvířata.

„Touto akvizicí získáváme nové značky krmiva pro domácí mazlíčky jako Wow, Dog’s Love a Cat’s Love, které již mají významný podíl na rakouském trhu a velký potenciál pro další růst,“ řekla marketingová manažerka Vafo Tereza Alvarez Sone.

Vafo Group uvedla, že PetCo Group je předním výrobcem prémiových krmiv pro domácí zvířata zaměřená na region DACH (Německo, Rakousko, Švýcarsko). „Dohoda spojuje dva úspěšné rodinné podniky s celkovým ročním obratem přesahujícím 600 milionů eur“, což podle české skupiny poskytuje „pevný základ pro udržitelný růst v regionu DACH“.

Čtěte také: 

Na vlně růstu AI se veze také UiPath. Zahajuje zpětný odkup akcií

Hledáte alternativy Nvidia šílenství? Raketovou trajektorii opisuje také Marvell

Tržby skupiny Beggars vzrostly v roce 2023 nad 100 milionů liber

Český byznys s krmivy pro domácí zvířata zároveň rozšiřuje nabídku skupiny o nedávné uvedení na trh masitých kapsiček pro psy pod značkou Brit Premium by Nature.

Vafo Group zaměstnává kolem tisíc zaměstnanců a zhruba polovinu z nich v Česku. V domovské zemi společnosti bylo dosud pět výrobních závodů a v zahraničí tři -  v Polsku, Finsku a Estonsku.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP