Hledáte alternativy Nvidia šílenství? Raketovou trajektorii opisuje také Marvell

Uprostřed tržního šílenství prosadit se ve hře investic do AI vzrostla poptávka po čipech AI, včetně polovodičů Marvell Technology.

Přes dobré výsledky akcií Nvidia, které jsou v roce 2024 tržní superstar je sázka na nekonečný růst jejich akcií riskantní hrou. Pokud investor sází na rozvoj AI a její dominanci na trhu, měl by se zamýšlet nad diverzifikaci. Podle Barrons je dobrou alternativou Marvell Technology, která vyrábí čipy s podobně dynamickým růstem poptávky  

Marvell Technology nedávno vykázala lepší než očekávané zisky. Díky tomu má návrhář datových úložišť a síťových čipů dobrou pozici, aby jako menší konkurent odvětvového gigantu Nvidia naskočil na růstovou křivku.

„Marvell nabízí investorům jedinečnou alternativu, která nepochází od společnosti Nvidia, jak získat vliv na obchod s umělou inteligencí a datovými centry, přičemž 70 % jejích příjmů v současnosti pochází přímo z trhů s umělou inteligencí a datových center, které ve druhém čtvrtletí meziročně narostly o 92 %,“ napsal analytik Benchmark Cody Acree.

Acree také označil Marvell za jednoho z pouhých dvou dodavatelů křemíku - vedle Broadcomu - kteří poskytují vlastní čipy umělé inteligence konkurenceschopné produktům Nvidie pro takzvané hyperscalery – velké cloudové společnosti, které řídí růst odvětví. 

Amazon a Microsoft uzavřely se společností Marvell smlouvu, aby společně vyvíjely produkty šité na míru jejich potřebám v oblasti umělé inteligence.

Čtěte také: 

Tržby skupiny Beggars vzrostly v roce 2023 nad 100 milionů liber

Akcie Emergent BioSolutions raketově rostou. FDA schválila její vakcínu proti opičím neštovicím

Nová hudební platforma Hangout získala prvotní investici ve výši 8,2 milionu dolarů

Uprostřed tržního šílenství prosadit se ve hře s umělou inteligencí vzrostla poptávka po čipech s umělou inteligencí. Akcie polovodičů prudce vzrostly a akcie Nvidie si letos zatím připsaly 146 %.

Analytik společnosti Susquehanna Christopher Rolland poznamenal, že když se vlastní produkty umělé inteligence „začaly pěkně rozjíždět“, vedení společnosti Marvell zvýšilo odhady příjmů z umělé inteligence tak, aby výrazně překročily předchozích 1,5 miliardy dolarů za rok. „Jsme povzbuzeni tím, o čem věříme, že rozšiřuje příležitosti pro elektrooptiku společnosti a vlastní DC ASIC (integrovaný obvod specifický pro datová centra),“ napsal Rolland a zopakoval pozitivní hodnocení.

Z hlediska ocenění vypadá Marvell také atraktivně, uvedl analytik Aacree s tím, že akcie se obchodují pod březnovými maximy.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP