Výrobce elektromobilů Polestar expanduje do Česka

Automobilový výrobce Polestar patřící pod Volvo rozšiřuje svoji maloobchodní síť také do Česka.

Automobilka v tuzemsku nabídne modely nejen online, ale také prostřednictvím sítě Polestar Spaces a servisních míst. Zájemci o vozy značky si tak dokáží konfigurovat výbavu a budou mít kde řešit eventuální poruchy zakoupených aut.

Polestar zrychluje svou geografickou expanzi a v průběhu roku 2025 plánuje vstoupit na sedm nových trhů. Kromě Česka je to také Slovensko, Maďarsko, Polsko, Thajsko, Brazílie a hlavně Německo s Francií.

„Rozšíření našich maloobchodních operací o nové a stávající partnery nám umožní oslovit více zákazníků,“ řekl Thomas Ingenlath, generální ředitel Polestar.

Čtěte také:

Společnost Gilead s významnými výsledky. Její preventivní léčba HIV boduje

GameStop nakupuje idol malých investorů Roaring Kitty

Američané v roce 2024 získali 1 miliardu dolarů na daňových úlevách na elektromobily

Polestar je švédská značka elektromobilů se sídlem v Göteborgu. Její auta jsou dostupná online na 27 trzích v Severní Americe, Evropě, Asii a Tichomoří.

Značka plánuje mít do roku 2026 sestavu pěti výkonných elektromobilů. Automobilka, která dlouho vyráběla pouze sportovní závodní auta již vyrábí elektromobily pro širokou populaci. Projekt Polestar 0 podporuje cíl společnosti vytvořit skutečně klimaticky neutrální sériově vyráběný vůz do roku 2030.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

 

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP