GameStop nakupuje idol malých investorů Roaring Kitty

Akcie společnosti GameStop v posledním období mohutně nakupuje obchodník Keith Gill, známý jako ‚Roaring Kitty‘. Vyvolalo to nával nákupu a nebývalé výzvy pro aktuální štiku burzy.

Keith Gill alias Roaring Kitty proslul jeho riskantní sázkou proti hedgefondům z období covidové pandemie. Do nákupu akcií coby malý investor známý spíše jeho vlogy na sociálních sítích dostal do úzkých hedgeové giganty. Jeho vliv na sociálních sítích se projevil tím, že ho napodobovaly davy fanoušků. 

Tím pak dohromady vytvořili tak významnou sílu, že donutili hedgeové hráče a platformy obchodující s nimi přistoupit k podvodným praktikám. Ty pak záhy díky aktivitě Roaring Kitty vyšly najevo a vedly k vyšetřování několika známých finančníku. Samotný Gill, který na riskantní obchody vsadil celý svůj majetek běžného občana, vydělal gigantické zisky. O tomto majstrštyku byl také natočen film Dumb Money.

Akcie GameStop po Gillově návratu na sociální média prudce vzrostly. Keith Gill také oznámil, že prodal své call opce s datem expirace 21. června 2024. Gill se načas odmlčel a jeho znovuobjevení na sociálních sítích vyvolalo automatické následování davu malých investorů. 

Začátkem června 2024 společnost GameStop uvedla, že prodejem akcií získala díky růstu poptávky přibližně 2,14 miliardy dolarů. Výnosy použije pro „obecné firemní účely, které mohou zahrnovat akvizice a investice“.

Čtěte také:

Američané v roce 2024 získali 1 miliardu dolarů na daňových úlevách na elektromobily

HPE díky umělé inteligenci zaznamenala velký nárůst příjmů

Investika plánuje velké nákupy na realitním trhu

Roaring Kitty na webu vysílal živú analýzu hospodaření Gamestop, kde popisoval své přesvědčení o budoucím růstu hodnoty akcií Gamestop. Firma schválila novou investiční politiku, která společnosti umožňuje mimo jiné investovat do majetkových cenných papírů. Představenstvo také udělilo novému šéfovi pravomoc spravovat investiční portfolio.

Akcie GameStop v roce 2024 vzrostly o 59,8 %, čímž překonaly zisk SPX indexu S&P 500 o 13,7 %.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP