S&P 500 s novými členy: GoDaddy, KKR & Co a CrowdStrike

Do prestižního předního investičního indexu S&P 500 budou zařazeny tři nové firmy GoDaddy, KKR & Co a CrowdStrike.

CrowdStrike nahrazuje firmu Comerica, GoDaddy nahrazuje Illuminu a investiční společnost KKR nahrazuje Robert Half. Všichni tři se do indexu zapojí před otevřením akciového trhu 24. června 2024.

Záměrem změn je učinit index S&P 500 reprezentativnějším pro „prostor trhu s velkou kapitalizací“ a rozsah jeho tržní kapitalizace, uvedla tisková zpráva S&P Dow Jones Indices.

Akcie nových členů indexu v reakci na oznam začaly stoupat nahoru. Akcie CrowdStrike letos vzrostly už o 37 %. Společnost zabývající se bezpečnostním softwarem oznámila 4. června po uzavření akciového trhu lepší než očekávané finanční výsledky za první čtvrtletí. Tato zpráva o výdělcích byla důležitá pro softwarové investory, protože sektor varoval před slabšími útratami zákazníků.

Čtěte také:

Byl překonán bod zlomu mezi chovnými a volně ulovenými rybami

HPE díky umělé inteligenci zaznamenala velký nárůst příjmů

Salesforce ohlásila dobré výsledky ale klesá. Investoři software sektoru nedůvěřují

Poskytovatel webových služeb GoDaddy letos vzrostl o 31 %. Správce alternativních aktiv KKR letos posílil o 18 %. Společnost vykázala silnější finanční výsledky za první čtvrtletí, než analytici v květnu 2024 očekávali.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP