Policie ukončila vyšetřování Roberta Šlachtu. Nenavrhuje obvinění

Expolicista s politickými ambicemi Robert Šlachta v knize nevyzradil žádné závažné informace, které by podléhaly utajení. S takovým závěrem uzavřela policie jeho vyšetřování.

Podezření z toho, že by v knize vyzrazoval citlivé informace, u kterých se zavázal k mlčenlivosti začala Policie České republiky vyšetřovat v roce 2020. V létě o tom v odpovědi na písemné interpelace informoval ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). 

Po pár měsících se kriminalisté v knize nedočetli informací, které by vyhodnotili jako citlivé a podléhající utajení. Tomu je Šlachta zavázán navzdory opakovaným výjimkám, které získal a odchodu z policejního sboru. 

“Prověřování v této věci bylo ukončeno. Ve věci nebyl shledán důvod pro zahájení úkonů trestního řízení,” uvádí pro Biztweet tiskový mluvčí Policejního prezidia České republiky David Schön.

Šlachtova kniha “Třicet let pod přísahou” vyšla v květnu 2020. Popisuje v ní několik příhod z policie z dob, kdy vyšetřoval zejména kauzy s dopadem na politické představitele ODS, či ČSSD. Policie medializaci vyšetřování pomohla reklamě knihy.

Čtěte také: 

Koronakrize a taxi. Liftago s novými službami i přístupem k řidičům

Evropský úřad upozornil Česko na celní úniky. To se závěry nesouhlasí

Díky mohutnému promu včetně turné bývalého prominentního policisty po zemi se z ní stal hit a aktuálně se plánuje dotisk vyprodaného titulu. Šlachta si díky úspěchu najal marketingové poradce a zvažuje vstup do politiky. 

Eknihu Z Bureše Babišem objednáte na tomto linku

Robert Šlachta šéfoval Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Mediálně viditelná a společensky populární postava sehrála klíčovou roli při pádu vlády Petra Nečase. I kvůli tomu je často označován za hybatele vstupu Andreje Babiše do politiky. 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu