Kozlovny expandovaly v Slovinsku. Plzeň hlavně v Asii

Prazdroj s Asahi expanduje s českým pivním umem v Asii. Kozlovny zas směřují na Balkán.

"Pokračujeme v rozšiřování konceptových hospod Velkopopovického Kozla – Kozloven – ve světě. V letošním roce jsme otevřeli nové Kozlovny ve Slovinsku a v Polsku. Další jsou například v Turecku, Gruzii, Kazachstánu, Moldavsku i Rusku a další potenciál vidíme například v balkánských zemích," říká pro Biztweet Kamil Růžek, obchodní sládek Plzeňského Prazdroje pro exportní trhy.

Pokračuje tak orientace franšíz Kozloven směrem na východ. Tento kurz nabraly hospody brandu zhruba před pěti lety.

Nové vedení Prazdroje pracuje také na PR českého piva coby umění. Popularitě se těší kromě jiného hospodské školení.

Čtěte také:

Česká Elmo-Trade pronikla do slovenské konkurence

Slovenský podnik Strnada krachuje

"V zahraničí jednotící koncept pro Pilsner Urquell nemáme, hospodám dodáváme sklo a další materiály, které zvyšují vizibilitu značky, pomáháme jim s designem a především pak se školením výčepních. Do světa nevyvážíme jen samotný plzeňský ležák, ale snažíme se lidem v zahraničí zprostředkovat jedinečný pivní zážitek, stejný, jaký si dopřávají lidé v českých hospodách. Proto školíme takzvané Brewery Tapsters, kteří se pak starají o kvalitu piva v zahraničních provozovnách a učí ve světě čepovat další výčepní. Celosvětově takto vytrénovali více než tisíc výčepních, kteří umí správně načepovat hladinku. Brewery Tapsteři působí už v 17 zemích světa, nejvíce, téměř 50, jich je v Polsku, následovaném Německem. Vyškolené tapstery máme ale i v asijských zemích, Japonsku, Jižní Koreji, Taiwanu nebo Singapuru," říká Růžek.

V loňském roce Plzeňský Prazdroj vyvezl přes 1,1 milionu hektolitrů ležáku, o desetinu více než v předchozím roce. Nejvíc u něj vzrostl export v sudech, a to skoro o 15 procent. Dařilo ale také tankovému pivu v zahraničí. Počet zahraničních tankoven s pivem Pilsner Urquell se v loňském roce zvýšil z 90 na 131.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu