Slovenský podnik Strnada krachuje

Společný podnik Czechoslovak Group a Optifin Invest končí krachem. O práci přijde 117 zaměstnanců.

Dubnický metalurgický kombinát má za sebou smutnou historii. Poslední dekádu prochází od konkurzu ke konkurzu. A nebude tomu jinak ani po vstupu nového investora z roku 2015.

Czechoslovak Group rodiny Strnadů ve společném podniku ZTS Metalurg s Optifin Invest slovenských miliardářů Alexeje Beljajeva a Michala Lazara, měly vyrovnat dluhy předešlého majitele a rozběhnout výrobu. Chvíli to fungovalo.

Czechoslovak Group se dostala k technologii vhodné pro výrobu kanonů houfnic, obrněných transportérů a tanků. Optifin Invest zas výrobnu využívala na slévání komponentů pro železniční techniku.

Čtěte také:

Česká Elmo-Trade pronikla do slovenské konkurence

E-commerce firma Zoot míří do insolvence

Po třech letech ovšem výroba nenaplnila očekávání. Firma slovenským médiím přiznala, že produkci zastavuje a propustí 117 kmenových zaměstnanců.

Dubnický metalurgický kombinát měl velké plány také v období před vstupem aktuálních majitelů. Získala státní dotaci a za podpory diplomacie kontrahovala výrobu pro ruské železnice. Projekt však skončil fiaskem a jeden ze spolumajitelů za finanční podvody za mřížemi. Legendární výroba se tak nadále nedokázala zbavit prokletí.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu