Biztweet Exclusive: Slovenské emoce a české kauzy okolí Babiše

Březen přinesl výraznou krystalizaci vztahů spekulantů, oligarchů a politiků. Veřejné dění zase rozhýbali emoce burcované populisty.

Na Slovensku je příčinou hlavně prezidentská volba. Ta přinesla vzbouřené emoce hlavně obyvatelstva ovlivněného ultrapatriotistickými konzervativními populisty.

Zmítané společnosti nepomáhá ani vystupování expremiéra Roberta Fica, který po všem co se v posledním roce stalo stupňuje útoky na média.

Ani na pozadí turbulentních společenských pnutí se však byznys nezastavuje. Tedy komu jako. Zatímco za kontroverzní exporty zbraní Czechoslovak group do Izraele, které v minulosti končily v embargovaném Ázerbájdžánu ručí izraelská vláda, malí podnikatelé z východu Slovenska Venus zavírají výrobu.

Českem zase hýbe další kauza blízkého okolí Andreje Babiše. Jaroslav Faltýnek a jeho blízcí spolupracovníci mohli podle policejní verze ovlivňovat rozhodnutí regulačního úřadu při schvalování podpisu mýtného tendru. Ve hře měly být i další provize členů brněnské buňky protikorupčního hnutí ANO za dohazování městských a krajských zakázek.

Biztweet Exclusive: Expanze v byznysu a záhadné schránky

Biztweet Exclusive: Začátek roku plný byznysu oligarchů

Peprné je i posuzování plánu premiérova holdingu Agrofert, který je během schvalování masivní české expanze na Slovensku vyšetřován pro podezření z porušení antimonopolních pravidel při nákupu bratislavské a žilinské pekárny.

Své místo v Biztweet Exclusive si našel i lobbista Miroslav Černošek, mafián František Mrázek, či lidé bojující o směnky zkorumpovaného nebohého Jana Duckého.

Hledáte dobré čtení o kauzách, které hýbou děním, propojeních politiků a oligarchů, či pohled za oponu byznysu? Biztweet Exclusive to všechno obsahuje.

Čtením magazínu také podpoříte novinářskou tvorbu nezávislého projektu, který se věnuje investigativní žurnalistice a chybějícím ekonomickým analýzám v ní.

Březnové číslo najdete na tomto linku, anebo v našem eshopu. Před nákupem stačí podstoupit rychlou registraci, kde nám postačuje váš email.