Biztweet Exclusive: Expanze v byznysu a záhadné schránky

Průmysl na Slovensku i po vrcholu konjunktury vytváří nové a nové projekty. V Česku zas zuří boj záhadných schránkových firem. Únorové číslo Biztweet Exclusive.

Dobré výsledky ekonomiky podporuje hlavně investiční šílenství uplynulých tří let. I po bodu zlomu, o němž se říká, že jsme ho už dosáhli, však ve slovenském byznysu nadále pokračuje dobrá nálada.

Svědčí o tom nové a nové projekty jako například ty z pera Žilinské teplárenské, či společnosti Brose. Stát se však zaměřuje i na extrémní investice. Příkladem je podpora projektu českého prezidenta Miloše Zemana a jeho čínských sponzorů.

Kanál Dunaj Odra Labe podle mnohých nerespektuje územní plánování moderních demokratických států, poškodí životní prostředí a pohltí neúměrné náklady. Přesto ho podporuje i slovenská strana, která před negativy zavřela oči.

Země pod Tatrami, v níž během uplynulého roku přibylo přes 30 tisíc státních zaměstnanců, je prostředím, ve kterém se daří i českému kontroverznímu podnikateli a politikovi Jaromíru Soukupovi. I zde ovládá hlavně Public Relations.

Do toho musí hodně investovat podnikatel František Savov, který je spojován s podivným hospodařením výrobce lokomotiv Heavy Machinery Services. Spojení se společností, která během insolvenčního řízení nerespektuje pokyny správce a soudů stále úřady neprokázaly a společnost ovládají záhadné schránkové firmy.

Za těmi se skrývá i skupina podnikatelů soupeřících o Duckého směnku ve společnosti Draft-Ova, zda šéf Slovenského olympijského a sportovního výboru Anton sekt v byznysu, kde zmizely peníze z kauzy Interblue.

Biztweet Exclusive 0119

Hledáte dobré čtení o kauzách, které hýbou děním, propojeních politiků a oligarchů, či pohled za oponu byznysu? Biztweet Exclusive to všechno obsahuje.

Čtením magazínu také podpoříte novinářskou tvorbu nezávislého projektu, který se věnuje investigativní žurnalistice a chybějícím ekonomickým analýzám v ní.

Únorové číslo najdete na tomto linku, anebo v našem eshopu. Před nákupem stačí podstoupit rychlou registraci, kde nám postačuje váš email.

Biztweet, marketing@biztweet.eu