Na zahraniční vzdělávání učitelů dal Brusel přes 27 milionů

Populární projekt jazykových a vzdělávacích kurzů pro učitele loni využilo na pět set projektů.

V rámci Projektů mobilit osob v programu Erasmus+ školní vzdělávání mohou mateřské, základní a střední školy absolvovat zahraniční výjezdy za účelem poznávání cizích jazyků. V rámci těchto projektů mohou zaměstnanci škol vycestovat do zahraniční za účelem jejich dalšího profesního rozvoje. O projekty mohou školy žádat každý rok a projekty mohou trvat 1 až 2 roky.

„V kalendářním roce 2017 bylo v rámci těchto projektů zrealizováno celkem 478 výjezdů. Z toho 384 kurzů, školení, 86 stínování a 8 výukových pobytů,“ představuje Biztweetu statistiku Dům zahraniční spolupráce, který je příspěvkovou organizací Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Nejčastějšími destinacemi, kde se zaměstnanci českých škol vybrali byly Velká Británie, Malta, Irsko, Německo a Španělsko.

Čtěte také:

Haškova vejška dostala akreditaci zpět. Současný ministr pro ni pracoval

České vysoké učení technické pochybilo u klíčového tendru. Dostalo pokutu

Čeští zemědělci dostali od Bruselu a Česka přes 600 milionů korun

Většinu z pobytů absolvovaly základní školy a mateřské školy, následovaly gymnázia a střední odborné školy.

„Finanční prostředky jsou přidělovány v rámci celého projektu. Průměrný grant na projekt ve Výzvě 2017 byl 14400 eur, průměrný grant na jednu mobilitu ve Výzvě 2017 byl 2250 eur,“ uvádí Dům zahraniční spolupráce. Dohromady tak Evropská komise proplatí na 27 milionů korun.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu