Haškova vejška dostala akreditaci zpět. Současný ministr pro ni pracoval

Vysoká škola Danubius ve Sládkovičovu, blízká slovenské vládní straně SMER-SD, smí nadále rozdávat tituly na právu. V minulosti ji absolvovali kontroverzní politici i mafiánský boss. Pracoval pro ni ministr.

Problémy pro školu v Sládkovičovu přišly ještě v roce 2015, kdy přišla o možnost rozdávat tituly na právnické fakultě. Ještě za ministra Juraje Draxlera akreditační komise odhalila několik významných porušení pravidel pro udělení vysokoškolské akreditace.
 
Do očí bila nejvíce právnická fakulta. Titul na ní získali například kontroverzní čeští politici ze sociální demokracie ČSSD Michal Hašek, Lukáš Vágner, Zdeněk Krutek, Roman Hanák a Zdeněk Dufek. Asi nikoho nepřekvapí, že na přednáškách v Sládkovičovu, či pobočkách (například Joštova akademie), které škola provozovala neoprávněně nepropotili mnoho lavic. Stejně jako další známý absolvent - slovenský mafiánský boss Juraj Ondrejčák.
 
Po loňské prověrce akreditační komise je však všechno jinak. O akreditaci přišel studijní obor Mezinárodní vztahy, ale právo smí celý odbor vyučovat nadále.
 
"Rozhodnutím Akreditační komise ze dne 8. března 2017 získala VSD akreditaci všech existujících fakult - FPJJ, FVPaVS, FSS a studijních programů bakalářského i magisterského stupně - právo, veřejná politika a veřejná správa, sociální práce a studijní program bakalářského stupně - mezinárodní vztahy," oznamuje aktuální vysoká škola.
 
Čtěte také:
 
 
 
 
Rozhodně peprným faktem je, že současný ministr školství Peter Plavčan, pod kterým akreditační komise rozhodnutí předešlého vedení změnila, v minulosti působil jako externí člen vědecké rady inkriminované fakulty práva v Sládkovičovu.
 
Současný rektor Vysoké školy Danubius Miroslav Daniš byl poslancem Směru v regionální politice. Předešlým rektorem vysoké školy byl známý poslanec Směru Mojmír Mamojka.
 
Majiteli soukromé vysoké školy jsou honorární konzul Ázerbájdžánu Džalíl Gasymov, jeho syn Elcin Gasymov a Shamshir Shamshirli. Další majitelské propojení smí být skryty za jménem společníka - firmy Satex.
 

Biztweet

Podpořte nezávislou žurnalistiku platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, nebo se registrujte a kupte přístup k exkluzivnímu obsahu, Děkujeme