Vytrhnou ČEB trn z paty? O Slovakia Steel Mills je prý zájem

O zkrachovalou továrnu Slovakia Steel Mills, která pohltila více než 4 miliardy od České exportní banky, projevily zájem firmy z různých kontinentů.

"V obecnější rovině můžu potvrdit, že správcovi byly doručeny přihlášky do nabídkového řízení od několika zájemců pocházejících z více kontinentů," potvrzuje pro Biztweet komplementář Slovenské správcovské a restrukturalizační, která se o konkurz Slovakia Steel Mills stará, Miroslav Duračinský.

Jak správce dodává, závazné nabídky budou předkládány v prosinci, přičemž rozhodujícím kritériem bude výška nabízené odplaty.

Slovakia Steel Mills začala vyrábět v roce 2011, ale po tři a půl letech provozu došlo k bankrotu.

Hlavními prodejními částmi mezinárodního tendru jsou výrobní technologie, budovy a další provozní náčiní. Správce konkurzu má prodat majetek, který připadá věřitelům Česká exportní banka, TERRASTROJ a Autumn League. Hodnota zajištěného majetku je přibližně 42 milionů eur.

Čtěte také:

Zadržení kolem případu Slovakia Steel Mills jsou na svobodě

Exportní banka čeká na to co jí zbude z ocelářského fiaska na Slovensku

Podezření z podvodu v Slovakia Steel Mills vyšetřuje mezinárodní tým

Konkurz továrny, která zkrachovala v roce 2013 se spojuje s podezřením, že ji ke krachu záměrně přivedly její majitelé. Závod byl také zapojen do rozsáhlého karuselového podvodu.

Česká exportní banka v roce 2007 ocelárnám půjčila 4,6 miliardy korun na vybudování závodu výměnou za to, že technologii dodají čeští exportéři.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu