Zadržení kolem případu Slovakia Steel Mills jsou na svobodě

Po obří policejní akci vůči podezřelým z organizovaného krácení DPH v případu kolem zkrachovalé ocelárny Slovakia Steel Mills jsou všichni zadrženi na svobodě. Jen sedmi jsou stíháni.

V souvislosti s údajným organizovaným krácením DPH v obchodu s betonářskou ocelí bylo v listopadu 2016 zadržených během obří policejní akce 32 osob ze Slovenska a České republiky.
 
"Na sedm z nich byl zpracován podnět na vzetí obviněných do vazby se kterým se prokurátor úřadu speciální prokuratury ztotožnil a podal návrh na jejich vzetí do vazby," říká pro Biztweet mluvčí prezídia Policejního sboru Slovenské republiky Michal Slivka.
 
Akce s názvem Roxor, v níž bylo zahrnuto 58 daňových kontrol nakonec nepřináší pro údajnou daňovou mafii tvrdé dopady. Zadržení, jehož se zúčastnilo 86 policistů nakonec vede pouze k 7 trestnímu stíhání na svobodě.
 
"Specializovaný trestní soud je však do vazby nevzal. Z uvedeného důvodu jsou stíháni na svobodě. V současnosti probíhají procesní úkony a znalecký posudek," uvádí Michal Slivka. Obviněným hrozí trest odnětí svobody od sedmi do 12 let.
 
Čtěte také:
 
 
 
Policie rozjela případ v lednu 2013, krátce poté byla navázána spolupráce s českou policií a daňovým úřadům, které vytvořily společný mezinárodní vyšetřovací tým. Fiktivní, nebo nadhodnocené zboží - stavební ocel - totiž putoval zejména do Česka. Celkově se uskutečnilo několik zajišťovacích řízení na území obou zemí. V pondělí 7. listopadu 2016 policie zadržela 30 osob, dvě se jí zajistit nepodařilo. 23 osob bylo občany Slovenské republiky a devět občany Česka.
 
Slovakia Steel Mills podle podezření schválně nakupovala nadhodnocený kovový šrot a falšovala rozdíl mezi vstupními náklady, prodejními cenami vyráběných výrobků a podílem fixních nákladů na jejich produkci.
 
Dodavateli zboží hrazeného z velké míry dotačními zdroji byly firmy propojené s majiteli Slovakia Steel Mills. Kromě ukrajinských dodavatelů materiálu jsou podezřelými také čeští a maďarští partneři.
 
 
Biztweet
Odemknout článek

Byznys Biztweet Byznys

  • 5 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb
Top

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu

Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem Biztweet Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem

Muj stát, moje firma

Oblíbené motto „řídit stát jako firmu“, které do české politiky přinesl fenomén Andreje Babiše, definuje změny, jimiž česká společnost prošla mezi lety 2013–2021. Populismus kombinován s politikou nenávisti přinesl na pozadí ekonomické konjunktury Andreji Babišovi nebývalou popularitu. Společnost zas nebývale rozdělil a přinesl řadu nevratných změn. Titul Můj stát, moje firma odhaluje skutečnou výši dotací, které pobírají firmy, jejichž konečným uživatelem výhod je Andrej Babiš, jejich neobvyklý úspěch v získávání veřejných zakázek či to, jak podnikatelské impérium oligarchy po jeho vstupu do politiky vzkvétalo. Kniha se věnuje také otázce konfliktu zájmů a stavu, kdy veřejné peníze slouží zájmům velkopodnikatelů. Osobitě sleduje zneužívání politicky získaných pravomocí či pokřivení konkurenčního boje a trhu jako takového. Každému čtenáři také lidsky vysvětlí, jak na tento stav doplácí život běžného občana. Pokud je náhod příliš mnoho, nejde o náhodu. A tou, zdá se, nebyl ani průnik oligarchy Babiše do české politiky. Ideálním načasováním dosáhl toho, co se žádnému jinému velkopodnikateli nepodařilo. Česko řídil jako firmu. Svou firmu.

Podpořte Biztweet Biztweet Podpořte Biztweet

Líbí se Vám skutečně odborná a skutečně nezávislá tvorba Biztweetu?  Na nezávislost se nehráme, nemáme skryté sponzory, majitele, ani dárce, kteří si kupují naši vstřícnost. 

Podporu v hodnotě 1000 CZK můžete provést v našem eshopu. Pokud chcete darovat více, stačí produkt Podpořte Biztweet naklikat v košíku opakovaně. 

Biztweet

JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH Biztweet JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH

Autoři této publikace zmapovali v rozsahu a hloubce, kterou snese pozornost každého člověka, nezávisle od jeho předešlých znalostí o historii, komplikovanou chronologii ukrajinského národa.

https://biztweet.cz/article/5369-jurij-felstinskij-michail-stancev-tomas-lemesani-ukrajina-v-plamenech

Rusko v plamenech Biztweet Rusko v plamenech

Kniha sleduje mimořádný příběh stojící za falešnými islamistickými útoky na Moskvu, které spustily ruskou invazi do Čečenska. Na základě série oficiálních prohlášení a znalostí Alexandra Litviněnka tato výjimečná kniha ukazuje, že k útokům islamistů vůbec nedošlo. Šlo o akci naplánovanou tajnou službou FSB s cílem dosadit Vladimira Putina na post prezidenta. Kniha také popisuje transformaci bývalé KGB v síť nových tajných služeb a způsob, jak tyto služby stvořily autoritativní režim v Rusku.

marketing@biztweet.cz

Rusko v plamenech

Golden Biztweet Golden

  • 10 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb