Lemešani: Proč jsem napsal knihu o Babišovi

Lemešani: Proč jsem napsal knihu o Babišovi

Pravda je jen jedna, ale jejích interpretací nejméně tisíc. Rozhodnutí napsat publikaci Z Bureše Babišem se nerodilo lehce.

Bez nutnosti zatěžovat čtenáře roli investigativního novináře, který léta hledá cestu, jak široké veřejnosti srozumitelně vysvětlit důležitost prokazování faktů, bych vám rád jako lidem, kteří mají zájem o dění kolem sebe, představil publikaci Z Bureše Babišem.

Kniha, i publikace pojednává o všem podstatném, co se událo v životě socialistického manažera, šikovného podnikatele, agresivního oligarchy a nakonec i mocného politika Andreje Babiše.

Jako autor si jsem vědomý popularity, kterou v době přípravy publikace Babiš požívá. Jasně hmatatelná byla u agresivních reakcí lidí, kterých se oblíbenost umného politického marketéra nikterak nedotýká, ale byli ji v naší konfrontaci ochotni hájit na různých místech a v různém čase.

Nová kniha o Babišovi: Z Bureše Babišem je v prodeji

I když kritika mé práce a nespočetné slovní ataky nebyly ničím příjemným, už během přípravy Z Bureše Babišem mě přesvědčily o tom, že slovenský oligarcha ve službách české politiky (nebo je to naopak?) představuje nezvyklý fenomén, polarizující českou společnost. Buď jste s Babišem, anebo proti němu. Střed neexistuje a jakýkoliv náznak kritiky znamená, že jste zkorumpovaný sympatizant Babišových politických a byznysových soků.

Ještě předtím, než se do publikace začtete, vezměte na vědomí fakt, že jejím prostřednictvím nechci ovlivnit politické dění. Ačkoli se mi podařilo první kusy zveřejnit před sněmovními volbami 2017, nešlo o záměr.

Důkazem může být fakt, že o podporu pro vznik knihy jsem se neúspěšně ucházel více než rok předtím.

Čtěte víc komentářů:

Babišova kampaň: Na Slovensku se rozmluvil o programu a vizi

Jaké překvapení? Sobotku i Babiše lze pochopit

TPP vstává z mrtvých. Volný obchod má naději i v éře Trumpa

Knihu nijak nepodpořil žádný politický, zájmový a bohužel ani neziskový subjekt. Náklady na výrobu včetně mojí nemalé absence v redakční práci, kterou se živím, se mi podařilo částečně pokrýt předobjednávkami skvělých soukromých podporovatelů v crowdfundingové kampani.

Projekt nemá shazovat Babiše ani jako politika ani jako podnikatele. Andrej Babiš je nesporně výjimečná a nadaná osobnost. Problémem je pouze to, že v některých bodech jeho kariéry záměrně mlží, nebo dokonce lže.

To si v roli podnikatele dovolují mnozí oligarchové. Ten, o kterém pojednává tato publikace, však ani po letitém působení v politice nepochopil, že když drží v rukou peníze veřejné, nesmí připustit žádné polemiky, natož přímé lži.

Začtěte se do Z Bureše Babišem a poznejte příběh unikátního podnikatele, který od dob socialismu až po dnešek vystihuje vývoj osobnosti československého oligarchy a charakterů našich národů.

Publikaci Z Bureše Babišem si můžete objednat v eshope, či jednoduchým mailem na adrese marketing@biztweet.eu

Tomáš Lemešani

Podpořte nezávislou žurnalistiku platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, nebo se registrujte a kupte přístup k exkluzivnímu obsahu, Děkujeme