Německá skupina Cronimet koupila českou MetallPlast Recykling

Německá kovovýroba Cronimet, specializující se na nerezový šrot a feroslitiny, koupila českou společnost MetallPlast Recykling. Chce posílit svou přítomnost ve střední Evropě.

Česká MetallPlast Recykling se specializuje se na zpracování a recyklaci barevných kovů, železného šrotu a nerezové oceli.

Cronimet ve firemní zprávě uvedla, že sedm poboček MetallPlast Recykling ve střední Evropě a vozový park společnosti nabízejí „cenný doplněk k síti poboček a produktového portfolia skupiny…“.

„Tato akvizice je strategickým krokem, který posiluje naši pozici na trhu ve střední Evropě. Zejména geografická poloha poboček a doplňková ohniska v provozní činnosti nabízejí velký synergický potenciál,“ řekl generální ředitel Cronimet Jurgen Pilarsky.

Čtěte také:

Stellantis omezila výhled ziskových marží. Zasáhlo to celý sektor

News Corp položila na stůl 8,1 miliardy dolarů za Rightmove

Na začátku roku 2024 se německá skupina spojila s finským výrobcem nerezové oceli Outokumpu prodejem 10% podílu ve společnosti Cronimet a obě společnosti se dohodly na spolupráci na inovacích a výzkumu pro dekarbonizaci nerezového průmyslu.

Společnost Cronimet se sídlem v německém Karlsruhe má globálně 75 podniků.. V roce 2023 recyklovala 1,57 milionu metrických tun nerezové oceli.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Máte zájem o informační zpravodajský servis z investičního prostředí, nebo analýzu trhu na klíč podle Vašich požadavků? Napište na kontakt@businesspr.eu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP