Akcie Advance Auto poskočily poté, co společnost souhlasila s prodejem podniku Worldpac

Akcie Advance Auto Parts vyskočily o 6 % krátce poté, co výrobce automobilových dílů oznámil, že dosáhl dohody o prodeji Worldpac - velkoobchodní distribuce autodílů - do fondů spravovaných private-equity. firmou Carlyle Group.

Obchod dosáhl hodnoty 1,5 miliardy dolarů v hotovosti. „Prodej umožňuje našemu týmu zaměřit se na rozhodná opatření, která změní obchod s Advance,“ řekl generální ředitel Shane O’Kelly ve zveřejněných poznámkách. Na mysli měl zřejmě hlavně zbavení se břemena soustředění se na jeden produkt a rozšíření cílové zákaznické orientace.  

Očekává se, že dohoda bude dotažena do konce roku. Advance Auto v listopadu 2023 uvedla, že se bude snažit prodat Worldpac stejně jako své kanadské podnikání, aby se soustředila na obchodování se smíšeným zbožím, tedy neprofilovat se pouze na jeden produkt a zákaznický segment. 

Čtěte také:

Cisco propustí 7 % pracovní síly, nahrazuje ji AI

Fond George Sorose vsadil na Apple a Broadcom

Akcie Under Armour rekordně vzrostly a výhled je ještě lepší

Firma chce podle vlastní medializace sloužit kutilům i profesionálním zákazníkům. Worldpac má více než 5000 zaměstnanců a během 12 měsíců do 30. června vygenerovala příjmy ve výši přibližně 2,1 miliardy USD spolu s přibližně 100 milionů USD v Ebitda.

Advance očekává, že zaúčtuje čisté výnosy ve výši asi 1,2 miliardy USD po zdanění a poplatcích.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP