Cisco propustí 7 % pracovní síly, nahrazuje ji AI

Společnost Cisco Systems svými nejnovějšími čtvrtletními výsledky překonala očekávání, vyvolala poptávku související s umělou inteligencí, ale také odhalila program restrukturalizace.

Softwarová a síťová společnost vykázala fiskální čistý zisk za čtvrté čtvrtletí 2023 ve výši 2,2 miliardy USD nebo 54 centů na akcii, což je pokles ze 4 miliardy USD nebo 97 centů na akcii ve stejném období předchozího roku.

Tržby společnosti Cisco za toto období dosáhly 13,64 miliardy dolarů, což je pokles z 15,20 miliardy dolarů o rok dříve. Tržby za produkty klesly o 15 %, zatímco tržby za služby vzrostly o 6 %.

Cisco také oznámila, že prochází restrukturalizaci a očekává, že v souvislosti s tímto úsilím zaúčtuje odstupné a související náklady až do výše 1 miliardy USD. Společnost očekává, že škrty sníží její pracovní sílu o 7 %.

Za fiskální rok, který právě skončil, společnost Cisco zaznamenala 9% nárůst tržeb ze software spolu s 15% nárůstem příjmů z předplatného softwaru.

Čtéte také:

Fond George Sorose vsadil na Apple a Broadcom

Akcie Under Armour rekordně vzrostly a výhled je ještě lepší

Ford přežívá nejhorší období za dekádu. Akcie směřují k negativnímu rekordu

„V našem čtvrtém čtvrtletí jsme byli svědky stabilní poptávky zákazníků s růstem objednávek v rámci celého podniku, protože zákazníci spoléhají na Cisco, že propojí a ochrání všechny aspekty jejich organizací v éře AI,“ uvedl v tiskovém prohlášení výkonný ředitel Chuck Robbins.

Cisco také nabídlo investorům pohled na to, co mohou očekávat v novém fiskálním roce, který právě začal. Celoroční výhled tržeb společnosti je 55 až 56,2 miliardy dolarů, zatímco analytici očekávali 55,58 miliardy dolarů.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP