Francouzská elektronická scéna před volbami v roce 2024 mobilizuje proti krajní pravici

Otevřený dopis podepsaný více než 200 umělci, promotéry, kluby a labely vyzývá scénu elektronické hudby, aby se „spontánně zorganizovala tváří v tvář této krizi“.

Dopis zveřejněný na Instagramu 14. června dále uvádí, že „plurální a inkluzivní kulturní komunita se musí absolutně zmobilizovat, aby zaručila budoucnost prostorů svobody, které jsme společně vybudovali.”

Dopis, který již podepsalo více než 200 členů komunity, si klade za cíl také „zvýšit povědomí o aktuálních problémech a rizicích“ a vybízí mladé lidi, aby se zaregistrovali k volbám před nadcházejícími parlamentními volbami, které začínají 30. června 2024.

Mezi signatáře patří umělci (Beatrice M., Dj Schnake, Eloi), promotéři (KLUSTER COLLECTIF, Everybody Trance, Mycelium Shroom Syndicate), hudební prostory (La Station - Gare des Mines, Le Sample, Fawa), vydavatelství (Kasa Obake Records, TV Showw) a další.

Čtěte také:

Generální ředitel Ninja Tune Adrian Kemp “dočasně” odstupuje

EU uvalila na Apple pokutu 1,8 miliardy eur za streamování hudby

Můj brand je můj brand: FKA twigs hovořila v americkém Kongresu o AI deepfakes

Začátkem června 2024 prezident Emmanuel Macron svolal předčasné volby poté, co jeho vládnoucí strana utrpěla těžké ztráty vůči krajně pravicovému Národnímu shromáždění (NR) v nedávných volbách do Evropské unie. NR je momentálně v průzkumech s náskokem, ale koalice levicových stran v reakci na to vytvořila „Lidovou frontu“.

 

Beatshare.cz