Král šmejdů ošmejdil i zaměstnance. Euro Reisen je v insolvenci

Firma Euro Reisen, která je následovníkem organizátora předváděcích akcií Beck Reisen, dluží zaměstnancům. Firmu spolu s pokutami potápějí.

 

Firma Euro Reisen, která je následovníkem organizátora předváděcích akcií Beck Reisen, dluží zaměstnancům. Firmu spolu s pokutami potápějí.

Insolvenci Euro Reisen spustil začátkem května jeden ze zaměstnanců, kterému firma dluží mzdu za tři měsíce. Je ale pravděpodobné, že na pokyn soudu, přihlásí své pohledávky do insolvenčního řízení i další věřitelé.

Třeba česká obchodní inspekce. Ta vyměřila předchůdci Euro Reisen - skupině Beck pokuty v řádu milionů korun. Inspekce tak Beckreisen, jak se jmenovala firma Euro Reisen ještě před pár měsíci, trestala za provozování předváděcích akcí. Podle inspekce na nich společnost praktikovala agresivní obchodní praktiky a klamání seniorů.

Bývalý majitel Jens Beckhäuser se kvůli pokutám a medializaci praktik v dokumentu Šmejdi údajně stáhl z České republiky. Podle jeho slov prodal svůj podíl ve firmách Beck Europe a Beck Reisen. Obě firmy už tak dále nesmějí mít v názvu jméno Beck.

 

Čtěte také:

Obec Drnov čeká zvláštní projekt. Hřbitov pro domácí mazlíčky

Záhorie dostane prácu. Stovky ľudí zamestná nový prístav

V Šali dostane prácu minimálne 1300 ľudí. Od Francúzov a Babiša

Košičania spravili prvý krok k výstavbe nového štadióna. Mesto podalo projekt na schválenie

Váhostav dostal zelenú. Počas reštrukturalizácie dokončí lukratívny projekt Jarabiny

Daniel Křetinský má ztrát Sparty dost. Na Letné postaví obchodní centrum

Fotbalová Slavia je před uzavřením obchodu. Koupí ji Kazach

 

"Na základě negativní kampaně médií v Česku jsem se rozhodl ukončit svou činnost v oblasti předváděcího obchodního prodeje," uvedl loni Beckhäuser.

Podle údajů z obchodního rejstříku se firma Beck Europe přejmenovala na Home Tech. Z Beck Reisen je teď Euro Reisen, Jens Beckhäuser však odprodal pouze desetiprocentní podíl firmě Beck-financ, kterou sám vlastní.

Oficiální noví majitelé firmy tak musí nést tíhu starých dluhů. Proč byli ochotní vzít na sebe toto břímě se můžeme jen domnívat.

 

 

 

Fotozdroj: CCfreelayshout