Apple má k dispozici 237,1 miliardy dolarů

Nejen znamenité výsledky firmy, ale také neobvyklá dostupnost hotovosti. Výsledky Apple potvrdily neobyčejnou politiku giganta.

Společnost Apple ve zprávě o finančních výsledcích z posledního kvartálu prozradila, že disponuje zásobou zhruba 237,1 miliardy dolarů v hotovosti. O znamenitém cash flowu svědčí, že jde o šest miliard méně než půlroku předtím.

Podle mnohých názorů je za hromaděním peněz technologické firmy snaha připravit prostředky pro plánované fuze. Hovoří se o nákupech nových společností, které chystají v krátkém období. Má jít o chytré firmy ve tvorbě obsahu a poradenství na pracovním trhu.

Čtěte také:

Rattaj kupuje prodejce lístků Inviton

Vysokorychlostní internet plánují na podzim. Ministerstvo přiznalo chybu

Kromě toho Apple vládě slíbil, že v nejbližších pěti letech vynaloží 350 miliard dolarů v různých daních a výstavbě nového centra na americké půdě.

Ve čtvrtém finančním čtvrtletí 2018, které skončilo 30. září, společnost prodala zhruba 46,9 milionu telefonů iPhone ve srovnání s 46,7 milionu před rokem. Apple očekává, že za tři měsíce do konce prosince se jeho tržby budou pohybovat v rozmezí 89 miliard až 93 miliard dolarů.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu