Kanceláře Avenir Business Park mají nového majitele

Realitní fond Episo 4, který je řízen společnostmi AEW Europe a Tristan Capital, odkoupil kanceláře Avenir Business Park v pražských Nových Butovicích.

Administrativní budovy dosud patřily americké realitní skupině Lone Star. Ta se rozhodla restrukturalizovat portfolio nemovitostí ve střední a východní Evropě.

Administrativní komplex má celkovou rozlohu 25,3 tisíce metrů čtverečních. Nachází se v městské části Praha 5 – Nové Butovice, která patří k nejrychleji se rozvíjejícím částem Prahy.

Čtěte také:

Penta chystá další projekt ve Varšavě. Za 1,6 miliardy

Robert Bosch postaví vývojové centrum za dvě miliardy

M7 získala 19 nemovitostí v regionu V4 v hodnotě přes 3 miliardy

„Poptávka po kancelářských prostorech v Praze je na nejvyšší úrovni za deset let,“ cituje web eurobuildcee Karola Bartose, výkonného ředitele fondu Tristan.

„Avenir Business Park byla jedinečná příležitost k navýšení portfolia moderních business parků, který využívá nejnovější technologie a nabízí flexibilní kancelářské prostory,“ dodal Lukáš Schirl, partner firmy Mint Investments, která akvizici financovala.

 

Biztweet

Podpořte nezávislou žurnalistiku platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, nebo se registrujte a kupte přístup k exkluzivnímu obsahu, Děkujeme