M7 získala 19 nemovitostí v regionu V4 v hodnotě přes 3 miliardy

Realitní investor M7 oznámil, že v Maďarsku a České republice ovládl portfolio M7 Ceref 1. 19 nemovitostí má celkovou hodnotu 127,5 milionu eur, což je asi 3,3 miliardy korun.

M7 Real Estate bude nově získaná aktiva spravovat prostřednictvím podfondu Core Plus. Prodávajícím byla skupina Cromwell Property Group s financující Starwood European Real Estate Finance.

Nejnovější portfolio zahrnuje 209 832 metrů čtverečních. Sedm nemovitostí se nachází v Maďarsku, zbylé čtyři jsou v tuzemsku. Zhruba pětina získaných obchodních prostorů aktuálně hledá nájemníka.

Čtěte také:

Penta chystá další projekt ve Varšavě. Za 1,6 miliardy

Robert Bosch postaví vývojové centrum za dvě miliardy

"Věříme, že revitalizovaná strategie správy aktiv pro toto portfolio nám umožní zhodnotit stávající podmínky pro obyvatele v regionu. Vlastní kapitál, který jsme v dubnu zvýšili, byl efektivně využít,“ uvedl David Ebbrell, ředitel pro investiční poradenství společnosti M7

"Jsme potěšeni, že jsme dokončili prodej maďarského a českého portfolia. Prodej tohoto portfolia je v souladu s obchodním plánem, který jsme s naším investorem dohodli před akvizicí fondu. Od získání portfolia počátkem roku 2016 jsme pro našeho partnera v tomto portfoliu získali atraktivní 26-procentní výnos," řekl Karol Pilniewicz, regionální ředitel Cromwell Property Group.

 

Biztweet

Podpořte nezávislou žurnalistiku platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, nebo se registrujte a kupte přístup k exkluzivnímu obsahu, Děkujeme