Piráti hledají nové sídlo. Vypsali soutěž

Česká pirátská strana se bude stěhovat. Na sídlo strany vypsala výběrové řízení. Zatím má pouze jednu nabídku.

Piráti se pro výběr nového sídla rozhodli kvůli nevyhovujícím podmínkám současného sídla v městské části Praha 3. „Současné prostory jsou nevyhovující. Jsou v podzemí a tedy špatně větrané a s nedostatkem slunečního světla. Z těchto důvodů nás trápí například plíseň. Též tam nejsou centrálně zajištěny služby, které jsou v jiných administrativních prostorách řešeny centrálně,“ vysvětluje nutnost stěhovat se předseda krajského sdružení Pirátů v Praze Ondřej Profant.

Nové sídlo má být podobně jako dosud hrazeno na základě podmínek nájemní smlouvy. Strana nákup sídla nezvažuje a za nájem nechce platit víc než 22 tisíc korun měsíčně. 

Výměra administrativních prostor má být 50 až 90 metrů čtverečních. Piráti podle zadání soutěže preferují také dostupné parkoviště a lokalitu do půl hodiny dojezdu od magistrátu hlavního města.

Čtěte také: 

EET také pro poslance. Sněmovna už DPH platí

Finanční úřad v Havlíčkové Brodu se přestěhoval. Ušetří 40 milionů

Praha 6 zjišťuje cenu rekonstrukce Polikliniky Marjánka

Jedinou nabídku do soutěže zatím podal objekt z městské části Praha 10. Podle kritiků je právě tento objekt dávněji známým vítězem. Výběrové řízení má být údajně pouze hrou na transparentnost. Strana ovšem pro forma výběrové řízení odmítá. 

„Samozřejmě jsme si nejdříve probrali, co nám nevyhovuje a co chceme požadovat. Byli jsme na prohlídce jednoho objektu, abychom se zorientovali v reálné nabídce. Ale o vítězi rozhodne výběrová komise, která má jasná hodnotící kritéria,“ dodává Ondřej Profant. 

 

Biz

Podpořte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, anebo nákupem předplatného