Developer získal klíčové povolení pro pražský megaprojekt

Developer Karlín Group postaví v Modřanech megaprojekt v hodnotě půl druha miliardy korun. Ministerstvo životního prostředí vydalo souhlas v rámci posuzování vlivu na životní prostředí. Tomu se projekt musel dodatečně podřídit

Developer Karlín Group postaví v Modřanech megaprojekt River park Modřany v hodnotě půl druha miliardy korun. Ministerstvo životního prostředí vydalo souhlas v rámci posuzování vlivu na životní prostředí. Tomu se projekt musel dodatečně podřídit.

Aktuálně by už tedy nic nemělo stát záměru postavit u Vltavy celkově sedm obytných budov s byty. Sedm set bytů má do pěti let vytvořit úplně novou pražskou čtvrť. I proto je součástí projektu nákupní centrum, parkoviště, či mateřská školka.

Autorem architektonického návrhu je slovinský ateliér Bevk Perović. Developer by chtěl začít s demolicí a následnou stavbou ještě letos.

Čtěte také: 

Opavia skandálem vybídla konkurenci. Slovenská Sedita zvyšuje produkci piškotů

Národní hřebčín rekonstruuje budovy. Vydělal téměř osm milionů

Přepsání pohledávek v Rusku a nové obory. ČEB se chce poučit z vlastních chyb

--

V rámci PR Karlín Group zdůrazňuje také pokrokovost v síťování nové čtvrtě. Plánované obytné domy totiž mají být vyhřívané prostřednictvím termální vody, která se nachází zhruba 140 metrů pod zemí. Investorem projektu je společnost E-Real Mirror.