Šétaffy: Podnikatelské prostředí v Česku je lepší než na Slovensku

V Česku je lepší podnikatelské prostředí než na Slovensku. Rozdíl je také v přístupu úřadů a institucí k podnikatelům. Myslí si prezident Slovenské franchisingové asociace a majitel sítě rychlého občerstvení Pizza Mizza Jozef Šétaffy.

"V Čechách se mi jeví obecně celkové podnikatelské prostředí i konkrétní podmínky pro podnikání lepší než je nyní na Slovensku, i co se týče přístupu úřadů a různých institucí k podnikatelům," říká biztweetu Jozef Šétaffy.

Jeho společnost Pizza Mizza má v České republice zatím jednu pobočku. "Máme v současnosti jednu pobočku v ostravském Avionu. Otevírali jsme ji v době, kdy tam probíhala celková rekonstrukce a přístavba shoppingu, tehdy tam byl problém s návštěvností. Nyní se nám podařilo dokonce naši provoz Pizza Mizza expres rozšířit, přidali jsme k ní vlastní "rajón" v části foodcourtu a využili tak naplno kapacitu kuchyně," pokračuje Šétaffy.

Výsledky české prodejny Pizza Mizza jsou podle majitele uspokojivé. Zatím však navzdory pochvalní rétorice na tamní podnikatelské prostředí expanzi v Česku neplánuje.

Čtěte také: 

Ikea zpomaluje. Přijde však s novou službou

Český developer chce v Košicích zase stavět. Vedle Steel Arény

Českým hotelům se daří i bez Rusů. Hrozbou je Airbnb 

--

"Praha má samozřejmě zvláštní postavení, je tam takový potenciál kupní síly, jako nikde na Slovensku. Zároveň je tam ale i silná konkurence, takže pro podnikatele ze Slovenska je to v tomto ohledu náročné prostředí," zdůvodňuje Jozef Šétaffy.